FOTO VIDEO Mega-protest al transportatorilor împotriva ASF si creșterii polițelor RCA. Negrițoiu nu uita/DNA-ul te va lua!

FOTO VIDEO Mega-protest al transportatorilor împotriva ASF si creșterii polițelor RCA. Negrițoiu nu uita/DNA-ul te va lua!

Cateva sute de masini (taxiuri, autobuze, autocare) au umplut Piata Victoriei, iar soferii si reprezentantii transportatorilor protesteaza impotriva conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), pe care o considera vinovata de cresterea "aberanta" a valorii politelor RCA. Mitingul e autorizat si a inceput de dimineata. Protestatarii au cerut discutii cu premierul Ciolos, care merge astazi insa la Bruxelles, la Consiliul European. Dupa discutii cu autoritatile, protestatarii au fost anuntati ca vor fi primiti la guvern la ora 11.

Ce scrie pe pancartele manifestantilor:

Negritoiu nu uita / DNA-ul te va lua!

Tiriac si Negritoi, nu ne mai furati si voi!

Domnilor guvernanti tehnocrati, ASF e stat in stat?

Cerem returnarea supraaccizei sau vom alimenta in afara tarii

Cine controleaza societatile de asigurare? ASF nu o face!

Misu face pisu pe RCA!

15.12: Programul negocierilor: Luni, delegatia transportatorilor merge la Ministerul Transporturilor. Marti, reprezentantii transportatorilor se intalnesc cu vicepresedinte al ASF si reprezentanti ai firmelor de asigurari. Soferii din piata au amenintat cu protest in fata Parlamentului

15.05: Protestul s-a incheiat, putinii soferi ramasi in Piata Victoriei incep sa plece. Circulatia s-a reluat pe toate strazile care traverseaza Piata Victoriei

15.03: Unul dintre lideri, Vasile Stefanescu, a anuntat dupa consultarile de la Guvern ca ar trebui sa mai acorde Executivului 2-3 saptamani de ragaz pentru rezolvarea problemei, dar manifestantii au cerut ca Guvernul sa fie pasuit doar pana martea viitoare, in caz contrar amenintand cu proteste la nivel national

15.00: Un alt lider ii intreaba de la microfon pe manifestanti daca sunt de acord sa blocheze soselele la nivel national. "Daaa!", au raspuns soferii

14.58: Doi dintre oamenii care au fost la negocieri la Guvern au discutat cu vicepremierul si reprezentanti ai ASf. "S-au aratat deschisi insa nu au vrut sa semneze nimic. Dancu a spus ca nu semneaza nimic pana nu vine premierul. la negocieri. Sunt foarte dezamagit, senzatia mea e ca nimic nu se schimba in tara asta", a spus unul dintre liderii protestului la microfon.

14.41 Se circula cu dificultate in mare parte din Bucuresti, atat din cauza protestului transportatorilor din Piata Victoriei, cat si din cauza apropierii sarbatorilor de iarna 

14.30 Circulatia este inca in mare parte blocata in Piata Victoriei 

14:15 O parte dintre protestatari au inceput sa plece, se circula dinspre Mihalache spre Berzei

UPDATE 12:00 O delegatie a transportatorilor a fost chemata la discutii, la guvern, cu reprezentanti ai asiguratorilor si ai Executivului, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Vasile Dancu, ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantin, au inceput, in jurul orei 12,00, discutiile cu reprezentanti ai asociatiilor de transportatori si cu cei ai asiguratorilor.

VIDEO Transportatorii cer premierului Ciolos sa vina la discutii in piata Victoriei:

Un amplu protest al transportatorilor impotriva cresterii tarifelor RCA la care este anuntata prezenta a mii de autovehicule are loc joi in fata Guvernului.

Primaria Bucuresti spune ca a autorizat protestul cu conditia ca la manifestatie sa participe maxim 6000-7000 de autovehicule, in conditiile in care transportatorii sustin ca vor fi prezente aproape 9000 de autovehicule (autobuze, autocare si taxiuri) si aproape 900 de autocamioane.

Primaria Bucuresti a anuntat miercuri ca a aprobat organizarea protestului, dar ca s-a negocviat ca traficul sa nu fie blocat.

Potrivit Primariei Capitalei, circulatia rutiera va fi restrictionata, dupa cum urmeaza: 

Joi, 17 decembrie, incepand cu ora 05.00 se va restrictiona traficul rutier pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona Centrala-Mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se permanent circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu;

In cazul in care va fi necesar se va restrictiona traficul si pe strada Paris si breteaua care leaga b-dul Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei.

Circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata incepand cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului Romaniei, intre B-dul Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti si b-dul Lascar Catargiu.

Incepand de miercuri, ora 20.00, s-a restrictionat parcarea supraterana de la Piata Victoriei si alveola de pe partea stanga a Soselei Kiseleff, sensul spre Piata Victoriei.

Toate restrictiile se vor aplica pana la terminarea activitatilor aferente mitingului, dar nu mai tarziu de ora 17.00.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 O crimă politică premeditată

5 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…