Hellvig: Am speranţa că preşedintele şi premierul îl vor susţine pe Cioloş pentru un nou mandat

Hellvig: Am speranţa că preşedintele şi premierul îl vor susţine pe Cioloş pentru un nou mandat

Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig afirmă că Dacian Cioloş este "opţiunea extraordinar de bună pentru Europa şi pentru România" pentru postul de comisar european şi că speră ca "atât la nivelul prim-ministrului, cât şi al preşedintelui, susţinerea lui Dacian Cioloş va fi unanimă".

Eduard Hellvig (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Europarlamentarul liberal Eduard Hellvig a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, unde s-a prezentat ca şi candidat susţinut pentru un nou mandat în PE din partea Regiunii Centru, că el crede că Dacian Cioloş ar trebui susţinut în continuare pentru postul de comisar european din partea României, pentru că este "un profesionist desăvârşit, un om foarte respectat la nivelul Comisiei Europene".

"Indiferent cine va fi preşedintele Comisiei – că va fi de la liberali, de la populari sau de la socialişti - va trebui să ţină cont că are nevoie de un număr de comisari care să aibă experienţă în lucrurile care se vor fac în perioada următoare. Sunt anumite capitole extrem de importante pentru dezvoltarea europeană, cum este Politica Agricolă Comună. Cred că Dacian Cioloş este opţiunea extraordinar de bună pentru Europa şi extraordinar de bună pentru România, pentru că în fond şi la urma urmei astăzi avem un portofoliu al agriculturii la nivel european pe care şi l-ar dori, probabil, toate cele 27 de ţări. Deci, e un lucru pe care îl ai şi cred că atunci când negociezi trebuie să pleci în primul rând de la ideea că trebuie să îl menţii. Ca atare, cred că ar trebui ca din punct de vedere politic interesul naţional şi strategic de care vorbeam să se adune şi să susţină un om ca Dacian Cioloş", a spus Hellvig.

El şi-a exprimat speranţa că "la nivelul primului-ministru, cât şi al preşedintelui susţinerea lui Dacian Cioloş va fi unanimă", pentru un nou mandat de comisar european. "Am speranţa că atât la nivelul prim-ministrului, cât şi al preşedintelui, susţinerea lui Dacian Cioloş va fi unanimă. Ştiu din perioada cât eram în guvern că primul-ministru l-a susţinut pe Dacian Cioloş şi nu cred că ar avea vreun motiv pentru care nu ar face-o în continuare, având în vedere că într-adevăr a făcut lucruri extraordinare pentru România", a conchis el.

Europarlamentarul Cristian Preda susţinea, în 12 aprilie, la Târgu Mureş, că după un foarte bun comisar european din partea României, Dacian Cioloş, "pe care PSD nu îl mai susţine" pentru această funcţie, "se bat" acum Corina Creţu, Titus Corlăţean şi Mircea Geoană.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!