Iliescu întrebat dacă Ponta e vinovat de pierderea alegerilor: Și el, dar nu numai

Iliescu întrebat dacă Ponta e vinovat de pierderea alegerilor: Și el, dar nu numai

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că liderul partidului, Victor Ponta, este primul responsabil pentru pierderea alegerilor prezidențiale, dar adăugă că nu este singurul vinovat.

"Nu numai. Și el, dar nu numai", a spus Iliescu la Palatul Parlamentului, întrebat de jurnaliști dacă Victor Ponta este vinovat pentru pierderea prezidențialelor din 16 noiembrie.

"El își asumă vrând-nevrând, și ca șef de partid, și ca șef de guvern. Este primul responsabil de treaba aceasta. Asta-i viața dragă, adică această schimbare de echipă ... Partidul trebuie să tragă concluzii, asta am și propus: niște analize foarte serioase ca să se tragă niște învățăminte — ce e de făcut pe mai departe. Deci s-a pierdut, nu e prima dată, am mai pierdut și în 1996. Trebuie să învățăm și din victorii, și din înfrângeri. Asta e regula politicii", a spus fostul președinte.

În opinia acestuia, nu PSD este cel responsabil de pierderea alegerilor. "Nu partidul, că nu au fost alegeri parlamentare în care intervine un partid. Intervin și persoanele. Și s-a văzut clar că oamenii vor ceva nou, o schimbare. Iohannis a venit cu un mesaj nou care a avut priză la public, deci sunt lucruri firești", a adăugat Ion Iliescu.

El a remarcat că, la 25 de ani de la Revoluție regula jocului în politică este succesiunea. "Și acesta e un lucru sănătos, adică trecerea de la o guvernare la alta, de la un partid la altul. Este jocul democratic. Și eu sper ca această regulă a jocului democratic să fie benefică", a explicat Iliescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”