INCENDIAR/A mai CĂZUT un IMPERIU. UNDE sunt MILIARDELE? Românii plătesc DIN NOU ''FALIMENTUL''?

INCENDIAR/A mai CĂZUT un IMPERIU. UNDE sunt MILIARDELE? Românii plătesc DIN NOU ''FALIMENTUL''?

Miercuri a fost anunțat oficial falimentul în care se scremea de mai bine de un an Astra Asigurări. Din nou, un alt miliardar, un miliardar în EURO, și-a băgat firma în faliment. Cu sânge rece. Profitând de o legislație care îi permite să-și păstreze celelalte proprietăți și conturi grase din străinătate, după modelul Bancorex, în timp ce românii vor trebui să plătească din buzunarul lor GAURA de 700 de milioane de lei făcută de Astra în buzunarele altor români, cei care și-au făcut polițe de asigurare care acum sunt neacoperite. Cum este posibil așa ceva? Este posibil, pentru că în spatele acestor așa-ziși miliardari STAU FEȚELE NEVĂZUTE. Pe care n-o să le vedem niciodată la DNA. O să-i vedem doar pe acești păpușoi agramați luați de pe drum și făcuți, peste noapte, proprietari de ziare, televiziuni, trusturi de presă prin care suntem MANIPULAȚI. Iar LEGISLAȚIA, votată de păpușile lor din Parlament, le PERMITE.

Cine este și de unde vine Dan Grigore Adamescu

Prezentat doar ca mogul de presă, as al asigurărilor şi campion al comerţului, Dan Grigore Adamescu, născut la Râmnicu-Vâlcea, are o biografie reală mai puţin cunoscută, începuturile fiind învăluite în ceaţă. Ca la mai toți Ghiții, Walter/Bușcii, Cocoșii și Niro-ii.

Fiu de procuror militar, înainte de Revoluţie, Adamescu a lucrat ca responsabil la Consignaţia - Alimentare, magazin prin care se distribuiau produse de lux, greu de procurat pe vremea lui Ceauşescu - ţigări din import, măsline, cafea, whiskey.
Interesant este că responsabilităţi în aceeaşi branşă au fost îndeplinite şi de Gioni Popescu, devenit ulterior general SRI, adjunct al lui Radu Timofte.

La începutul anilor '80, tânărul Adamescu rămâne în Germania Federală, unde plecase pentru tratament medical. Avea un dosar medical "beton" pentru plantarea pe termen lung în RFG unde, după însănătoşire, a început o afacere cu produse electrocasnice. Cu fiul proaspăt rezident în Occident, tatăl lui Adamescu, care era procuror militar, îşi pierde funcţia, fiind trecut în rezervă.

După căderea Zidului Berlinului, Adamescu face câteva investiţii extrem de profitabile, deschizând în România magazine, a se citi CONSIGNAȚII, în care vindea aparatură electronică second-hand sau recondiţionată adusă din Germania. Aşa a apărut firma Megavision, cu magazin etalon pe Calea Victoriei. Banii câştigaţi au fost reinvestiţi în cumpărarea unui fost hotel a cărui consolidare a declanşat un prim scandal public în care a fost implicat Adamescu, deoarece proprietarul a supraetajat clădirea fără să fi obţinut avizele necesare acestei operaţiuni. În acest loc, denumit Modern Business Center, a funcţionat la etajele superioare chiar şi Bursa Română de Valori.

AFACERI/FIRME

Prima afacere în România a fost cu televizoare color marca Mega Vision.

Trece apoi la construcții cu Megaconstruct, care lucrează la ridicarea primelor magazine Metro şi Praktiker.

Mai apoi, Adamescu începe să-şi diversifice portofoliul. Construieşte clădiri de birouri şi cumpără magazinul Unirea din centrul Bucureştiului în 2001.

În 2002 cumpără Astra, companie formată prin spagerea ADAS. Societatea Nova, condusă de Adamescu, a câştigat licitaţia de privatizare deşi s-a clasat doar pe locul patru, în urma unei companii italiene, a ofertei lui Dinu Patriciu şi a companiei Omniasig. Italienii au fost descalificaţi, Patriciu s-a retras iar Omniasig a făcut stânga-împrejur după contestaţie. În acest fel, pe piaţa asigurărilor a apărut un nou jucător, protejat de o mână invizibilă, infuzia de foşti ofiţeri ai Securităţii devenit o specialitate a domeniului.

La momentul preluării, Astra avea zeci de milioane de dolari în conturi, o cotă de piaţă de 7 la sută şi era vânată de mai mulţi oameni de afaceri. Vânzarea companiei s-a făcut printr-o licitaţie controversată, în urma căreia Astra a ajuns în mâinile lui Dan Adamescu.

În 2005, grupul austriac de asigurări Uniqa cumpără 27 la sută din Astra, pachet pe care Adamescu îl răscumpără în 2010. Austriecii voiau iniţial să preia majoritatea acţiunilor la Astra, dar negocierile cu Adamescu eşuaseră. Cota de piaţă a Astra a crescut de-a lungul timpului, asiguratorul vânzând de obicei printre cele mai ieftine poliţe RCA din piaţă. Aşa a ajuns să fie cea mai mare companie.

La finele anului trecut, francezii de la Axa Asigurări au anunţat că-şi vând afacerea din România către Astra.

Adamescu câştigă cei mai mulţi bani nu din asigurări, ci din centrele comerciale şi din hotelurile pe care le deţine. În 2006, a cumpărat cu 10 milioane de euro hotelul Rex din Mamaia. Mai deţine pachetul de controlul şi la hotelul Intercontinental din Bucureşti și acțiuni minoritare la Pullman București.

Dan Adamescu are afaceri şi în presă. El controlează trustul Medien Holdien, care deţine ziarul România liberă şi revista Academia Caţavencu.  A cumpărat şi clubul de fotbal Oţelui Galaţi, tocmai când în conturile acestuia urma să intre o primă consistentă de la UEFA, pentru participarea în Champions League. Pe cei de la Galați i-a băgat în faliment după ce le-a furat banii.

Afaceri de sute de milioane de euro pe an în ultimii 10 ani. Numai Unirea Shopping Center, cel mai mare magazin din București/România, rostogolește zeci de milioane pe an! Unde sunt acești bani? La securiștii care l-au pus în fruntea Astra Asigurări?

Copii

Fiul vitreg, Rani Palade Adamescu , zburdă pe Coasta de Azur ca și cum imperiul financiar e încă in picioare, iar Alexander Adamescu este nevoit, la sfatul tatălui, să stea și el tot departe de Romania din cauza unor anchete aflate în curs de finalizare.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…