Încep TERMENELE pentru TINICHELELE României. Ponta astăzi. Dragnea, lunea viitoare

Încep TERMENELE pentru TINICHELELE României. Ponta astăzi. Dragnea, lunea viitoare

Încep să curgă termenele pentru tinichelele aflate la butoanele Puterii din România.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, luni, primul termen în dosarul în care penalul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA. Victor Ponta a fost trimis joi în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

Este însă incredibil modul cum se trece sub tăcere faptul că și Dragnea are, peste doar o săptămână, pe 28 septembrie, primul termen în recursul la Dosarul Referendumul, în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Dosarul a fost repartizat, în apel, la Completul Penal 2, condus de judecătoarea Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți.

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare

5 Fost stareţ / Maici din Moldova, mame surogat, purtătoare de copii pe 15-20.000 de euro la clinici din Turcia ş…