„Infrastructura religioasă”. Pentru că n-a putut face autostrăzi pe pământ, Preafericitul Dragnea le ridică în cer

„Infrastructura religioasă”. Pentru că n-a putut face autostrăzi pe pământ, Preafericitul Dragnea le ridică în cer

Auzindu-l pe Preafericitul președinte al PSD, dl. Liviu Dragnea, transmițându-i dlui premier Dacian Cioloș că „este profund greșit să nu mai dea bani pentru infrastructura religioasă”, nu pot să nu mă gândesc că milioanele de șoferi prinși în trafic din lipsa infrastructurii pământene tot la Dumnezei se gândesc.

Iar dacă bunul Dumnezeu le ascultă glasul și vrea să-i ia la el, unul câte unul, la câte o curbă periculoasă și nesemnalizată, nu ne rămâne decât să ne rugăm ca dl. Dragnea să nu-i lase și să-i tragă de picior în jos. Căci în infrastructura electorală din Teleorman, viii cu viii, morții cu morții, cu-n vot toți sunt datori.

Dacă nu i-a ieșit pasiența cu autostrada București-Alexandria, dl. Dragnea vrea acum să-și treacă numele pe o ctitorie mult mai luminoasă și mult mai frumoasă, în care să încapă milioane de alegători, fie ei vii, fie ei adormiți. Catedrala Mântuirii Neamului nu va fi o simplă biserică mai mare, așa cum am putea crede, ci – spune dl. Dragnea, atingând cu tâmpla-i cupola cerului - „o clădire multifuncțională”, cu școală, cantină, spații culturale și chiar cu un after-school. Iată cum toate promisiunile social-democrate, care n-au putut fi înfăptuite în epoca Ponta, se materializează într-un singur proiect care șterge toate păcatele guvernării apuse: un mall religios cu de toate.

 
Dl. Dragnea știe că „infrastructura religioasă” la care contribuie toți plătitorii de taxe se va dovedi foarte utilă la anul, când sutanele își vor lua liber de la cele sfinte ca să ne colinde de alegeri. Să ne amintim doar evanghelia de la Mircea Govor (PSD Satu Mare) citire: „Duminica asta şi duminica viitoare trebuie să aveţi un reprezentant din fiecare localitate, în fiecare biserică din localităţi. Am vorbit cu preasfinţitul, am vorbit cu toţi popii. Exact cum vorbesc cu voi, aşa am vorbit şi cu ei şi am spus la popi în felul următor: băi, oameni buni, s-o terminat. Dacă nu vreţi să fiţi de partea noastră, s-aduceţi să votaţi cu domnul Victor Ponta, eu nu vă mai cunosc. La mine la uşă nu mai veniţi. Le-am spus verde în ochi. S-a terminat. Fraţilor, nu, la revedere, şi i-am spus la preasfinţit, a spus presfinţitul trimiţi în fiecare localitate, în fiecare biserică un om, ăla să trimită SMS şi-n localitatea la care n-o spus să votezi cu Ponta să nu-l văd. Dar nu se mai poate. Nu se mai poate”.

Ptiu, drace!

În ceea ce privește infrastructura, „precum în cer, așa și pre pământ” rămâne doar o promisiune electorală.

Florin Negruțiu/Republica





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia