ÎNREGISTRARE ȘOCANTĂ Merkel-Zuckerberg/Merkel vrea să le ia slujbele și copiii celor SCRIU pe Facebook mesaje NEGATIVE despre migranți

O decizie halucinantă a cancelarului german Angela Merkel a ieșit la iveală după ce întâmplător jurnaliștii au surprins o discuție la New York cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, scăpată într-o transmisiune live de jurnaliștii germani. Conform ziarului german Die Welt, citat de Flux24.ro, șeful guvernului de la Berlin dorește să îi lase fără slujbe, dar și fără copii, pe cei care scriu pe facebook mesaje considerate radicale împotriva migranților.

Dar și cei care dau share mesajelor vor fi la fel pedepsiți.

Sentimentele politice sau religioase ale unui părinte pot avea un impact asupra copilului, explică un avocat german pentru Die Welt. Nu este clar modul în care vor fi definite opiniile "radicale".

Exprimarea nemulțumirii față de refugiați poate impinge lucrurile prea departe din greșeală, spune un avocat german. Merkel a vorbit cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, la New York, unde se află la summitul ONU. Cererea ei a putut fi auzită într-un live transmis de la New York. Liderul german i-a cerut Zuckerberg detalii despre acțiunea împotriva celor postează mesaje presupus rasiste pe Facebook.

Lucrezi la asta?, l-a întrebat Merkel.

Yeap, a răspuns șeful FB. 

RELATAREA BLOOMBERG: 

Antena germană a rețelei de socializare Facebook a promis în urmă cu câteva săptămâni "noi măsuri" pentru combaterea afirmațiilor presupus rasiste proliferate pe paginile sale, pe fondul crizei imigranților, fapt ce a necesitat intervenția guvernului german. 

Facebook Germania a anunțat într-un comunicat "trei noi măsuri pentru a face față rasismului pe platforma de socializare", printre care și un parteneriat cu o organizație ce supraveghează conținuturile postărilor.

Ministrul de Justiție al Germaniei, Heiko Mass, care avut recent o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acțiuni. "Obiectivul este de a îmbunătăți gestionarea reclamațiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)", a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcțiune eventuale măsuri, "dacă este posibil până la sfârșitul anului", a adăugat ministrul german. 

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să "facă mai mult pentru ca rețeaua să nu devină o curte de recreație pentru extrema dreaptă".

Grupul german a amintit că șterge "tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate și apelurile la violență", însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacționează suficient de repede.

Pe lângă manifestații de solidaritate, sosirea în Germania, în ultimele săptămâni, a zecilor de aspiranți la azil politic este însoțită de o creștere a numărului de comentarii xenofobe pe internet.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

4 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

5 Procurorii din Bulgaria au găsit în timpul unei percheziții la un ministru o listă cu patroni de presă și afac…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata