Iohannis: Akos Mora trebuie să plece din Parlament, Tudor Chiuariu să plece din PNL

Iohannis: Akos Mora trebuie să plece din Parlament, Tudor Chiuariu să plece din PNL

Candidatul ACL la funcția de președinte al României, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că senatorul Akos Mora ar trebui să plece din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu ar trebui să plece din PNL.

'Eu cred că domnul Akos Mora trebuie să plece din Parlament. Optimal ar fi să-și dea demisia. Dacă nu, atunci Senatul trebuie să voteze pentru încetarea mandatului domniei sale. Iar în cazul domnului Tudor Chiuariu, eu cred că un pas înțelept din partea domniei sale ar fi să plece din PNL', a subliniat Iohannis.

El a adăugat că este de acord cu ceea ce i-a cerut Monica Macovei în scrisoarea sa și că o mare parte din cererile respective se regăsesc deja în programul său prezidențial.

'Am luat act cu bucurie de afirmațiile doamnei Monica Macovei, în care spune că dorește să mă sprijine în situația în care îmi asum o serie de puncte. Foarte bine! Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidențial și unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independența justiției, statul de drept, faptul că nu voi grația corupți, că doresc să împiedic prin orice metodă legală adoptarea legii amnistierii și grațierii. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil dnei Macovei, dar pot să reconfirm cu mare plăcere aceste lucruri și într-un document scris', a menționat Klaus Iohannis.

Monica Macovei i-a adresat o scrisoare lui Klaus Iohannis, în care spune, printre altele, că senatorul PNL Daniel Akos Mora și deputatul PDL Ștefan Stoica trebuie să plece din Parlamentul României, ambii fiind declarați incompatibili prin decizii definitive și irevocabile. De asemenea, deputatul PNL Tudor Chiuariu, condamnat definitiv pentru corupție, ar trebui exclus din PNL.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță