Iohannis: Am înțeles de ce vrea Ponta să suprime votul din diaspora; în Munchen a avut 5%

Iohannis: Am înțeles de ce vrea Ponta să suprime votul din diaspora; în Munchen a avut 5%

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți că înțelege de ce contracandidatul său, premierul Victor Ponta, dorește "suprimarea" votului din diaspora, argumentul fiind acela că în Munchen candidatul PSD-PC-UNPR ar fi avut un procent de 5%, în timp ce el - 69%.

"Am primit un e-mail de la un prieten din Munchen care mi-a transmis rezultatul votului de la Consulatul din Munchen, care este destul de clar pentru cine vrea să vadă. Dl Ponta are 5% și eu am 69% și atunci am înțeles mai bine de ce vrea dl Ponta și Guvernul domniei sale să suprime votul din diaspora. Așa înțelegem mai bine de ce s-au temut dânșii și de ce au creat acele condiții mizerabile pentru votul din diaspora, pentru ce au fost umiliți români care au parcurs sute și sute de kilometri ca să voteze și au aflat că organizarea este la pământ. Iată că această organizare nu a fost o greșeală, a fost o intenție pentru a suprima votul în diaspora", a afirmat Iohannis, într-o conferință de presă.

El a spus că, potrivit legii, nu se pot face mai multe secții de votare în turul doi al alegerilor prezidențiale, pronunțându-se pentru amenajarea mai multor cabine de vot în străinătate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro