Iohannis cere reexaminarea legii privind conferirea titlului de Erou al Națiunii Române lui Avram Iancu

Iohannis cere reexaminarea legii privind conferirea titlului de Erou al Națiunii Române lui Avram Iancu

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri Parlamentului reexaminarea Legii pentru conferirea titlului de "Erou al Națiunii Române" lui Avram Iancu, pentru viața închinată și jertfită spre propășirea neamului românesc, informează Administrația Prezidențială.

În cererea adresată președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, șeful statului arată că legea are ca obiect de reglementare conferirea titlului de "Erou al Națiunii Române" lui Avram Iancu. Astfel, pentru cinstirea în mod deosebit a memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, cu merite excepționale în afirmarea identității și a drepturilor naționale pe teritoriul strămoșesc, potrivit articolului unic al legii transmise la promulgare se conferă fostului conducător al revoluției române din 1848-1849 din Transilvania titlul de "Erou al Națiunii Române".

"Cu respectul cuvenit pentru tot ce a reprezentat Avram Iancu pentru națiunea română, considerăm că, atât pentru cinstirea memoriei acestui mare erou, cât și pentru realizarea într-o modalitate adecvată tehnic-legislativ a intenției avute în vedere de legiuitor, se impune reexaminarea de către Parlament a legii menționate", se arată în cererea de reexaminare.

Președintele Iohannis arată că, prin definiție, legea, ca act juridic de putere, al cărei conținut este determinat de nevoia de reglementare a unui anumit domeniu de relații sociale și de specificul acestuia, este expresia exclusivă a voinței legiuitorului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică