Iohannis: Experiența lui Gauck este neprețuită pentru proiectul de înființare în România a unui muzeu al comunismului

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis afirmă că este neprețuită experiența omologului său german, Joachim Gauck, pentru proiectul său de înființare în România a unui muzeu al comunismului.

"Sunt bucuros și onorat că am discutat la Berlin cu președintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea strânsă dintre țările noastre, dar și despre moștenirea comunismului, pe care președintele Germaniei îl cunoaște ca nimeni altul din arhivele fostei poliții politice germane, STASI. Acest om, care a vizitat România încă de la începutul anilor '90, este un simbol al credinței neștirbite în dreptul cetățenilor de a afla adevărul, oricât de dureroasă ar fi acceptarea trecutului. Experiența lui Joachim Gauck este neprețuită pentru proiectul meu de înființare în România a unui muzeu al comunismului", a scris, joi, Iohannis pe Facebook.

Președintele a fost primit, joi, de omologul său german, Joachim Gauck, la Palatul Prezidențial.

Potrivit Administrației Prezidențiale de la București, printre temele abordate s-au aflat susținerea reciprocă a României și Germaniei în cadrul Uniunii Europene, preocuparea față de stabilitate și securitate în actualul context geopolitic, rolul minorităților de sași și șvabi din România și, respectiv, de români din Germania în păstrarea tradițiilor și a valorilor culturale comune, cât și copatronajul celor doi președinți pentru Fundația bisericilor fortificate săsești din Transilvania.

Șeful statului român a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militară, iar apoi a semnat în cartea de onoare. Înainte de convorbirile tete-a-tete cu Joachim Gauck și dejunul de lucru oferit de președintele Germaniei, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu un grup de elevi de la Școala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscută pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrațional.

Ulterior, el s-a întâlnit cu cancelarul german, Angela Merkel. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

3 Dezvăluiri incredibile despre rețeaua de postaci plătiți de PSD! Bugete de milioane de euro pentru fake news

4 VIDEO / Priviți-o și ascultați-o pe Sorina, și rememorați uriașa manipulare pusă la cale de PSD, la care au pus …

5 BREAKING Dezbaterea anunțată pentru marți de președintele Iohannis va fi găzduită de Școala Națională de Studi…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic