Iohannis: Sunt pregătit pentru această cursă electorală

Iohannis: Sunt pregătit pentru această cursă electorală

Candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, se declară pregătit pentru campania electorală care începe vineri.

"Este astăzi ultima zi de precampanie. Începând de mâine suntem în plină campanie electorală, eu sunt pregătit pentru această cursă. Am avut foarte mulți oameni foarte harnici și am strâns în trei săptămâni, noi, Alianța Creștin Liberală, 2.214.000 de semnături de susținere. Este cel mai mare număr de semnături de susținere care s-a strâns vreodată de un candidat la președinția României și le mulțumesc celor care au strâns aceste semnături și celor care au semnat", a declarat Iohannis, într-o conferință de presă susținută joi la Satu Mare.

El susține că nu este încurcat de niciun alt candidat, răspunzând unei întrebări cu privire la candidatura lui Teodor Meleșcanu.

"Nicio candidatură nu mă încurcă. Sunt alegeri, cine are dreptul și semnăturile să candideze, să o facă. Este bine, eu am trăit și vremuri când a fost la fiecare alegeri un singur candidat și nu a fost bine. Deci, dacă sunt mai mulți e mai bine. Important este, însă, să știe alegătorul pentru ce candidează respectivul, nu tot felul de șuete și povești care, culmea, tocmai în campanie și precampanie se inventează și reinventează. Să știe omul pentru ce proiect politic candidează respectivul, ce concept politic pentru viitorul României are, cum vrea să creeze locuri de muncă, cum vrea să îmbunătățească sistemul de educație, ce vrea să facă cu pensiile. Acestea sunt lucrurile care trebuie să le ceară alegătorul de la candidați, și atunci pot fi 14 candidați, alegătorul să întrebe, să evalueze și să-l voteze pe cel mai bun", a spus Iohannis.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi cu circa 1.000 de membri de partid și susținători din județul Satu Mare, în cadrul manifestării rostind discursuri mai mulți lideri importanți ai ACL.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /