Ion Cristoiu: Își va continua Traian Băsescu cruciada împotriva abuzurilor din Justiție și după eliberarea Elenei Udrea?

Ion Cristoiu: Își va continua Traian Băsescu cruciada împotriva abuzurilor din Justiție și după eliberarea Elenei Udrea?

Bag seamă că-n presa noastră din ultimul timp au năvălit, cu toporiști și furtunuri, pompierii.
Altfel nu-mi explic obsesia bolnavă a site-urilor și televiziunilor de știri pentru apreciereaincendiar/incendiară împărțită cu hărnicie în dreapta și-n stînga: imagini incendiare (se referă la poze sau filmulețe cu femeiuști surprinse în poziția La cererea ginecologului), declarații incendiare, interviuri incendiare.
Molipsindu-mă și eu de rîia asta de natură pompieristică, voi spune că după interviul incendiar al lui Traian Băsescu de la B1 Tv în chestiunea abuzurilor Justiției, am declarat oral și în scris că intervențiile fostului președinte pe această temă sunt lipsite de eficiență cîtă vreme:

Traian Băsescu a cultivat infailibilitatea Justiției timp de 10 ani.
Cruciada împotriva abuzurilor Justiției pare a fi declanșată de cele ce i se întîmplă Elenei Udrea. Dacă Elena Udrea n-ar fi fost atît de spectaculos hăituită de Binomul SRI-DNA, ar mai fi avut Traian Băsescu revelația Justiției abuzive?
Declarațiile lui Traian Băsescu au stîrnit însă o reacție de o rară virulență din partea Rețelei SRI din presă, alcătuită din ofițeri acoperiți, firme paravan ale Serviciului și mogulași care se tem de moarte de Binomul SRI-DNA, pentru că au puse la dospit, în sertarele DNA, dosare de corupție.

M-au surprins nu ridicarea la luptă a tuturor, dar și  virulența atacurilor împotriva unei personalități pe care aceleași persoane și aceleași publicații au lustruit-o timp de 10 ani. O cîntare neîntreruptă timp de 10 ani a unei personalități presupune o încredere desăvîrșită în tot ceea ce face și zice ea. O asemenea încredere nu poate să dispară peste noapte numai pentru că Traian Băsescu a îndrăznit să denunțe unele abuzuri din lupta împotriva corupției, oricît de incoruptibil te-ai pretinde. E limpede – mi-am spus spus – că s-a dat ordin pe unitate.

Și în acel moment mi-am zis că m-am înșelat declarînd cruciada lui Traian Băsescu inutilă.
Și gîndindu-mă mai bine, mi-am dat seama că aserțiunile lui Traian Băsescu despre deraierile Justiției au mult mai mare impact decît s-ar crede:

Spre deosebire de mulți politicieni actuali, Traian Băsescu știe mecanismele Justiției din interior.
Spre deosebire de mulți politicieni, Traian Băsescu nu poate fi suspectat că e ostil luptei împotriva corupției.
Electoratul captiv al lui Traian Băsescu are note evidente de europenism. Acest electorat de Dreapta e mult mai sensibil la respectarea drepturilor individuale, la respectarea normelor democratice decît electoratul de Stînga, care ar vrea ca toți să fie împușcați. Nu de alta dar electoratul de Stînga de azi e electoratul care jubila pe vremea stalinismului cînd chiaburul era arestat pe motiv că s-a îmbogățit din sudoarea Poporului.
Oricît ar părea de ciudat, tema luptei împotriva abuzurilor comise de Justiție poate fi o temă de răsunet pentru Traian Băsescu.
Marele examen pentru Traian Băsescu va fi cînd Elena Udrea va fi eliberată din arestul preventiv și nu va mai fi victima evidentelor abuzuri.
Dacă Traian Băsescu nu-și continuă cruciada de acum impresia de revoltă ivită exclusiv din motive personale va fi devastatoare pentru fostul președinte.

Dvs. ce credeți?
Își va continua Traian Băsescu cruciada împotriva abuzurilor din Justiție și după eliberarea Elenei Udrea?

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!