IPP invită toți candidații la prezidențiale la dezbaterea electorală dinaintea primului tur

IPP invită toți candidații la prezidențiale la dezbaterea electorală dinaintea primului tur

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anunțat luni că îi invită pe toți candidații la dezbaterea electorală dinaintea primului tur.

Anterior, IPP lansase această provocare pentru principalii șase candidați, printre care și președintele PSD, premierul Victor Ponta, care însă a susținut că va participa numai dacă sunt invitați toți candidații.

"Din dorința ca înaintea primului tur de scrutin să existe măcar o dezbatere electorală cu participarea candidaților cotați cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale 2014, IPP acceptă condițiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Alianței PSD — UNPR — PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitați la sfârșitul săptămânii trecute de IPP într-un format de dezbatere electorală ce ar fi permis o mai bună înțelegere, de către electorat, a viziunii principalilor candidați (în ordinea preferinței din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea și securitatea României în următorii ani, a condiționat prezența la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidați înscriși în campania electorală. IPP face un ultim efort ca înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale să existe o dezbatere față în față între candidați", se arată într-un comunicat semnat de directorul IPP, Violeta Alexandru, și remis luni AGERPRES.

IPP a propus Digi 24 să sprijine logistic transmiterea acestei dezbateri, postul acceptând această propunere, urmând să ofere tuturor stațiilor interesate posibilitatea preluării semnalului.

"Având în vedere timpul foarte scurt până la momentul inițial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. — cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) și efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicării cu 14 staff-uri de campanie, IPP a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a răspuns prompt invitației de colaborare lansată săptămâna trecută de IPP) să sprijine logistic și să transmită acest eveniment, într-un format final pe care avem toată disponibilitatea să îl agreem cu staff-urile tuturor candidaților ce vor dori să participe", se precizează în comunicat.

IPP solicită candidaților să își exprime în scris, în cursul serii de luni, intenția de participare în noul format.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…