IPP: Președintele pune pe primul loc petrecerea weekendului, amânând luarea unei decizii de numire a Guvernului

România are nevoie "urgentă" de un Guvern pentru a asigura stabilitatea țării, consideră Institutul pentru Politici Publice (IPP), care critică decizia președintelui de a amâna, "suspendând, de fapt, negocierile, pentru petrecerea weekendului", găsirea unei soluții guvernamentale în urma demisiei Cabinetului Victor Ponta.

"IPP critică decizia președintelui Iohannis de pune pe primul loc petrecerea weekendului amânând, fără justificare, luarea unei decizii de numire a Guvernului, dar și partidele mari, incapabile să găsească/să dorească promovarea tinerilor specialiști cu reputație. Consecvent cu recentul apel făcut președintelui Iohannis în seara zilei de miercuri de a intra în contact și cu societatea civilă (cu cât mai mulți oameni tineri din stradă) pentru a da un semnal simbolic în plus mai ales partidelor mari, nereformate și necredibile, IPP consideră că orice altă consultare suplimentară necesară Președintelui Klaus Iohannis trebuia făcută imediat, până la găsirea unei soluții, indiferent de faptul că este weekend. Atragem atenția că pe fondul situației de contestare generalizată a clasei politice, indecizia și aparenta degajare manifestate de președinte pot duce la contestarea sa și implicit la solicitarea de a-și depune mandatul, situație cu adevărat dramatică pentru establishmentul politic românesc", au atenționat reprezentanții IPP într-un comunicat remis duminică presei.

IPP a precizat că pledează pentru un Guvern condus de un reprezentant al noii generații de specialiști cu pregătire economică dar care să fie în același timp și membru al unui partid politic astfel încât să se înceapă și reconstrucția internă a partidelor.

"Față de alte voci din organizațiile neguvernamentale consacrate pe care staff-ul prezidențial le-a selectat pentru discuția de ieri, Institutul pentru Politici Publice, având experiența luării deciziilor politice în parlament, pledează pentru un Guvern condus de un reprezentant al noii generații de specialiști cu solidă pregătire economică dar care să fie în același timp, fără să fi făcut bravadă de acest lucru, și membru al unui partid politic astfel încât să se înceapă și reconstrucția internă a partidelor. Aceasta trebuie să fie grija prioritară a președintelui, de altfel acesta  a fost și mesajul inițial al președintelui când a inițiat consultările de săptămâna trecută. Constatăm că pe parcurs a extins tematica subiectelor de discuție pentru a face pe placul interlocutorilor deși abordarea acestora, deosebit de relevante, de altfel, exced prerogativele sale constituționale. Sperăm că va avea consecvența și fermitatea necesare să le mențină în atenție în relație cu partidele/ Parlamentul și cu noul Guvern și că va comunica, într-un timp rezonabil, societății, rezultate concrete din lista temelor preluate direct de către domnia sa. Partidele — cele care înțeleg mesajul oamenilor și se reformează — reprezintă singura expresie consacrată pentru exercitarea democrației și a reprezentării între alegeri astfel că, dacă partidele mari românești nu sunt capabile să găsească niciun tânăr membru ne-discreditat și credibil în domeniul său de activitate, le sugerăm să se dizolve pentru a fi cu adevărat o trezire la realitate în societatea românească", susține sursa citată. AGERPRES

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

3 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

4 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri