Iulian Matache depune jurământul de învestitură în funcția de ministru al Transporturilor

Iulian Matache depune jurământul de învestitură în funcția de ministru al Transporturilor

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, va depune vineri, la ora 9,00, jurământul de învestitură în funcție. Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor.

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta pentru acest portofoliu, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, pe motiv că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Rus a demisionat din funcție după o serie de declarații referitoare la românii din străinătate. ''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forța activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate'', declara Ioan Rus.

Ulterior, ministrul Rus a transmis un comunicat de presă în care și-a cerut scuze și a susținut că formularea folosită era o ''generalizare artistică, o licență''.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat demisia lui Ioan Rus pe 11 iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…