Klaus Iohannis îşi lansează candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei

Klaus Iohannis îşi lansează candidatura la alegerile prezidenţiale, în cadrul unui miting în Piaţa Victoriei

Mitingul ACL pentru lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis a început, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, cu intonarea imnului naţional, participanţii la eveniment purtând pancarte cu mesaje de susţinere a candidatului Alianţei, steguri tricolore şi ale formaţiunii politice.

Klaus Iohannis îşi lansează candidatura la alegerile prezidenţiale

Secretarul general al PPE: Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira spre Eurasia

"La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ce a făcut guvernul premierului Ponta din România prin ordonanţele sale de urgenţă care eludează statul de drept (....). Am asistat sideraţi la declaraţiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Preşedinţie, ce compară mandatul actualului preşedinte cu atrocităţile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găseşti la vreun lider european, iar noi în Europa nu tolerăm astfel de abordări politicianiste", a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, în deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis .

VIDEO LIVE

Liderul PPE a făcut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, susţinând între altele că acesta "aruncă cu pomeni electorale în dauna investiţiilor".

El a criticat lansarea pe stadion "în stil comunist" a lui Ponta şi a susţinut că acesta "nu poate şi nu trebuie să devină preşedinte al României".

Lopez Isturiz le-a spus celor din Piaţa Victoriei că Iohannis este "cea mai puternică armă pe care o aveţi la îndemână împotriva guvernului de stânga". "Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira în Eurasia", a spus secretarul general al PPE.

Totodată, acesta a menţionat că România va merge înainte şi "nu se va întoarce spre trecut" dacă Iohannis devine preşedinte.

El i-a asigurat pe cei de la ACL de sprijinul PPE "în această bătălie politică de care depinde viitorul României şi, de ce nu, viitorul Europei".

Secretarul general al PPE şi-a încheiat discursul în limba română: "Viitorul ne aparţine, viitorul aparţine lui Iohannis. Îi doresc mult succes".

Mitingul ACL organizat în faţa Guvernului a început chiar la ora 11.00, aşa cum era programat, "gazdă" a evenimentului fiind cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt "energici" şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, "împreună în marea luptă".

Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate la miting aproximativ 50.000 de persoane din toate filialele PNL şi PDL din ţară.

Liderii ACL au convenit ca evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale să aibă loc în Piaţa Victoriei, în încercarea de a marca ideea confruntării dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Manifestarea este programată să dureze aproximativ o oră şi jumătate.

Organizatorii precizau că lansarea va fi ”un eveniment clasic de campanie”, în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Înaintea candidatului ACL, va susţine un discurs preşedintele PDL, Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programaţi să mai vorbească primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache , prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu , prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu .

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...