LAŞITATE de SECURIST/Meleşcanu a chemat JANDARMII şi apoi a FUGIT din PARIS/VIDEO

LAŞITATE de SECURIST/Meleşcanu a chemat JANDARMII şi apoi a FUGIT din PARIS/VIDEO

Imagini incredibile la Paris. Unde mii de români sunt umiliţi şi înghesuiţi de jandarmii francezi chemaţi de autorităţile române. Aşa-zisul ministru de externe al României, Teodor Meleşcanu, care se afla la Paris duminică dimineaţă, şi anunţase că votează la ambasadă, a FUGIT în ţară. Nu înainte de a chema jandarmii francezi.

1.500 de persoane au reuşit să voteze la Paris între 7.00 şi 10.00.

La secţia de votare de la consulat, 900 de persoane au votat în 3 ore, iar la coadă sunt aproximativ 3000 de persoane.

Durează cam 4 ore de la momentul la care o persoană se aşează la coadă până la ieşirea din cabina de vot.

Votul în sine durează aproximativ 3 – 4 minute.

Protestele la Ambasada României din Paris continuă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că stau foarte mult la coadă până ajung să voteze.

Jandarmii au fost trimişi pentru a asigura paza şi ordinea publică.

Antena 3, pe burtiera: Sectii de vot goale in strainatate

Antena 3 prezinta la aceasta ora imagini din care rezulta ca n-ar fi nici o problema cu votul in strainatate iar pe burtiera scrie: "Sectii de vot goale in straintate". Aceste imagini sunt difuzate in timp ce alte televiziuni de stiri difuzeaza de dimineata imagini cu cozi kilometrice la vot in numeroase orase mari din strainatate iar netul este plin de poze cu mii de oanei asteptand sa voteze la Paris, Londra, Munchen, Bruxelles etc.

Teodor Melescanu: Sa se voteze la Nancy, unde nu e coada, un oras superb. Acesta se afla 385 de km de capitala franceza, scrie Mediafax.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, le-a recomandat romanilor care se simt descurajati de cozile de la sectiile de votare de la Paris sa se duca in alte orase, cel mai apropiat fiind Nancy, unde, la ora actuala, nu exista coada, localitatea aflandu-se insa la 385 de km de capitala franceza, scrie Mediafax.

"As vrea sa recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simti descurajati de numarul mare de oameni care sunt la coada, sa incerce sa voteze si la alte sectii. Cea mai apropiata sectie este la Nancy, unde, la ora actuala, nu exista niciun fel de coada", a declarat, duminica, la Paris, ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Seful diplomatiei a mai spus ca cei care doresc "cu adevarat" sa voteze si "pot sa faca acest sacrificiu" sa se duca la Nancy, "mai ales ca este un oras superb, leaganul art nouveau care s-a creat in Franta si care este bine cunoscut si in Romania".

Distanta intre Paris si Nancy este de 385 de kilometri. Astfel, cei care ar dori sa voteze acolo ar fi nevoiti sa faca un drum cu o durata de peste trei ore, cu masina. Cu trenul, distanta poate fi parcursa in aproximativ doua ore si ar costa, dus, la clasa a II-a, peste 60 de euro.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...