LIVE TEXT O nouă zi de proteste în București și în țară. La Sibiu s-a scandat "Președinte mut, asta nu am vrut!"

LIVE TEXT O nouă zi de proteste în București și în țară. La Sibiu s-a scandat "Președinte mut, asta nu am vrut!"

Peste 12 mii de oameni s-au adunat joi seara in Bucuresti, dupa doua zile marcate de manifestari masive, care au determinat demisia premierului Victor Ponta. Protestatarii au cerut iarasi reformarea institutiilor si a intregii clase politice, dar si demisia avocatului poporului, Victor Ciorbea. Alte soliciatri: 6% din PIB pentru Educatie, "Pleaca Gelu din ANAF, i-ai facut pe romani praf", "100% transparenta pt banii cheltuiti". Au fost luate la "tinta", prin mesaje ironice, si televiziunile Romania TV si Antena 3 (foto in text). Totusi, cererile Pietei nu au avut un caracter unitar.

Desfasurarea LIVE TEXT a protestului de joi:

23:30 Protestul este aproape de final. Au mai ramas 300 de oameni la Universitate

23:18 Se scandeaza "Piata nu are lider". La Sibiu s-a scandat "Presedinte mut, asta nu am vrut!"

23:10 In Piata au mai ramas circa 4 mii de protestatari. Jandarmii i-au impins pe manifestanti circa un metru ca sa elibereze rondul si sa dea drumul circulatiei.

23:05 Manifestantii s-au pus in genunchi in semn de solidaritate cu victimele accidentului

22:43 O parte dintre protestatari a parasit piata

22:34 Protestatarii au format un "lant" al solicitarilor. Printre ele: 6% din PIB pentru Educatie, "Pleaca Gelu din ANAF, i-ai facut pe romani praf", "100% transparenta pt banii cheltuiti"

22:27 S-au montat niste boxe in zona Fantanii, care sunt alimentate de la cazinoul din vecinatate

22:22 In piata a aparut si o ambulanta, dupa ce unei persoane i s-a facut rau

22:15 Langa Universitate iar a bubuit o petarda. Se fluiera copios in toata piata / Se scandeaza "o tara fara partide"

22:00 In piata sunt circa 12.000 de oameni / Printre protestatari a fost vazut si Nicusor Dan

21:55 Dinspre Coltea a venit un grup mai numeros dintr-o galerie si a intrat in multime scandand "Romania nu e de vanzare"

21:53 Grupuri razlete pleaca spre Piata Unirii, iar altele vin spre Universitate. Intre timp, in piata se scandeaza "fara violenta"

21:46 Oamenii scandeaza: "Plecati cu totii. Lasati-ne. Poporul nu e o afacere"

21:42 Rondul de la Universitate este si el ocupat, circulatia este blocata 

21:39 Niste protestatari discuta despre incompetenta primarelor de sectoare si au o divergenta in privinta carui primar este mai prost

21:25 La Timisoara, numarul manifestantilor a crescut la circa 2.000, la fel si la Constanta.

21:22 In zona unui grup care pare format din ultrasi, langa balconul Universitatii, a fost aruncata o petarda

21:16 Cateva sute de persoane protesteaza in Targu Jiu. Initial s-au strans in Piata Prefecturii, apoi au pornit in mars pe strazile orasului. Au fost la primaria Targu-Jiu unde au scandat lozinci impotriva edilului.

21:14 Se canta "Multi ani primeasca, multi ani primeasca, la multi ani. Cine sa-i primeasca, coruptii sa-i primeasca, la multi ani" / "Cine nu sare nu vrea schimbare"

21:10 Strada cauta lideri

20:53 In Piata Universitatii se afla circa 10.000 de oameni, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro

20:42 Exista mai multe grupuri in Piata Universitatii, fiecare cu purtatorul sau de portavoce si cu mesaje diferite. Si Uniunea Studentilor din Romania a format un grup compact care scandeaza pentru educatie. In piata se scandeaza pentru unitate, dar nu exista asa ceva

20:27 La Sibiu, circa 1.000 de persoane s-au adunat in Piata Mare, urmand sa porneasca in mars pe principalele bulevarde ale orasului (Agerpres)

Peste 400 de persoane s-au adunat joi in Piata Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca. mai multi tineri de la gruparea Anonymous, purtand specificele masti albe, sunt prezenti la protest.

20:18 Pe Bulevardul Elisabeta inca circula masini, jandarmii roaga oamenii sa stea pe trotuar, cativa protestatari trec ilegal strada. Pe partea cu statuile, deasupra parcarii subterane, se afla un grup de circa 500 de oameni 

20:13 In Constanta, numarul manifestantilor a crescut la 1.000. Acestia au pornit in mars pe bulevardele centrale ale orasului

20:11 Nu mai este aceeasi unitate din primele doua zile de proteste. Numarul celor care vor sa dirijeze multimea cu portavocea s-a inmultit. Oamenii din piata sunt grupati in zone diferite in jurul celor cu portavoce. Fiecare sustine un mesaj diferit.

Se scandeaza "o dorinta sincera, Romania libera"

20:10 De la portavoce, un protestatar cere alegeri la termen, nu anticipate, si indeamna oamenii din piata sa-si faca propriul partid. Acesta argumenteaza ca anticipatele doar vor inlocui vechii politicieni cu aceeasi oameni de partid

Multimea scandeaza "Alegeri curate, nu anticipate"

20:04 Peste 300 de persoane s-au strans in Piata Unirii din Iasi, transmite radioiasi.ro. Este a treia zi consecutiva de proteste.

Circa 500 de persoane s-au strans in fata prefecturii din Constanta. Oamenii scandeaza "Constanta, trezeste-te!", "Colectiv!", "Iesiti din casa, daca va pasa!", "Vrem spitale, nu catedrale!". Oamenii au plecat intr-un mars pe strazile Constantei, transmite ziuaconstanta.ro.

19:57 La Bucuresti, se scandeaza "Pacat, pacat, de sangele varsat". Intre timp au aparut si afise cu citate din biblie, in contradictie cu multe pancarte din piata care cer ca Patriarhul sa plece si ca BOR sa plateasca taxe

19:54 Aproximativ 300 de persoane au pornit in mars pe principalele artere ale orasului spre sediul Prefecturii Galati, nemultumiti de clasa politica si de existenta coruptiei din sistem (Agerpres).

19:48 In Piata Universitatii se scandeaza "Vrem 300, nu 600"

19:35 In Piata Victoriei din Timisoara s-au adunat peste 400 de persoane. Acestea au venit si cu liste de revendicari: Guvern tehnocrat, Parlament unicameral cu maximum 300 de deputati, vot electronic pentru toti romanii, ridicarea imunitatii parlamentarilor, demiterea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului, dizolvarea CNA.

19:29 Un protestatar se plimba prin multime cu un drapel al Regatului Romaniei si o pancarta pe care scrie "Regele pe tronul tarii"

19:22 In piata se scandeaza "Degeaba instigati, banii nu ii luati" si "Jos cu mita"

Cei care au portavocea sunt niste oameni in jur de 60 de ani care sustin ca sunt revolutionari si doresc implicarea presedintelui in rezolvarea problemelor si au un discurs exersat. Tinerii striga peste ei "Colectiv, Colectiv"

19:19 In piata sunt circa 8.000 de oameni, se scandeaza "Nu dati afara tinerii din tara" 

19:15 Mesajele sunt foarte diverse: printre protestatari se cere de la la caderea Parlamentului pana la demisia lui Victor Ciorbea, salariu mediu mai mare sau monarhie, dar tema centrala a protestului ramane Colectiv si schimbarea sistemului corupt

19:02 In Piata sunt circa 6.000 de oameni. Este plin tot bulevardul, de la rond pana la Batistei / Se canta imnul Romaniei

18:55 In Piata s-au strans circa 4.000 de oameni

18:53 In piata se impart diverse mesaj, lumea scandeaza: "Fara politica"

18:42 In Piata sunt circa 2.000 de oameni.

18:38: Cei cu portavocea scandeaza "Veniti cu noi, ca pe 22". Cativa protestatari au inceput sa tipe la cei cu portavocea, afirmand ca in '89 nu s-a schimbat nimic, doar li s-a permis politicienilor sa fure 

18:32 Se scandează "Nu schimbăm un nume. Schimbăm un sistem", "Colectiv","Jos parlamentul", "PNL și PSD, aceeași mizerie"

18:27 Protestatarii au blocat circulatia pe Bulevardul Magheru, fortele de ordine au lasat cale libera manifestantilor 

18:23 Numarul protestatarilor a inceput sa creasca, in piata se afla acum circa 400 de oameni / "As vrea sa se schimbe ceva sa nu imi mai fie rusine ca sunt roman", a declarat pentru HotNews.ro o femeie care participa la protest. 

18:15 In piata se distribuie liste pentru infiintarea Partidului Popular al Străzii 

Un nou val de proteste este anuntat pentru joi seara in Bucuresti si in marile orase din tara. In Capitala, principalul eveniment se numeste "Tacerea ucide! Vino in strada!", iar adunarea are loc la ora 18.00 in Piata Universitatii.

La acest eveniment au anuntat ca vor participa 16.000 de oameni.

In paralel este organizat si "Million Mask March 2015", parte a marsului global organizat de Anonymous. Intalnirea are loc in Piata Universitatii, la ora 18.00, urmand sa se mearga catre Piata Victoriei la Guvern. 1.300 de persoane au anuntat pe Facebook ca vor participa.

Vom reveni cu amanunte






Timișoara



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale