,,Locotenenţii'' au început să vorbească/Laţul anchetei DNA se strânge tot mai mult în jurul lui Sorin Oprescu

,,Locotenenţii'' au început să vorbească/Laţul anchetei DNA se strânge tot mai mult în jurul lui Sorin Oprescu

Aşa cum noi am anunţat încă din data de 3 august, că Sorin Oprescu a dat deja de două ori cu subsemnatul la DNA în dosarul în care este arestat fostul şef al investiţiilor din Primăria Generală, Mădălin Dumitru, lucrurile încep să se complice tot mai mult pentru domnu' Sorin. Se pare că interfeţele lui Oprescu pentru comisioane au început să dea drumul la sifoane.

Laţul anchetei DNA se strange tot mai mult in jurul lui Sorin Oprescu

 Oamenii de încredere ai primarului general percepeau comisioane pentru orice contract de construcţie atribuit. Astfel că, deşi era edilul şef, Oprescu a preferat să lucreze totdeauna prin intermediari, strângand în preajmă o sumedenie de ,,devotaţi'' care-şi puneau semnăturile pe documentele sensibile. Iar aceştia  nu doar că erau menţinuţi pe funcţii de conducere,  şi-au tras şi averi fabuloase din comisioanele pe care le percepeau pentru atribuirea de contracte. Însă odata cu „umflarea” directorului miliardar de la Direcţia Infrastructură, „locotenentull” Mădălin Ionică Dumitru, DNA este pe cale să rupă acest veritabil lanţ al complicităţilor, în care sunt cuprinse nenumărate alte servicii şi direcţii din cadrul PMB. Şi ale căror iţe duc atât la importanţi oligarhi beneficiari ai banilor din bugetul Primăriei Capitalei, cât şi la membri apropiaţi ai familiei Oprescu.

Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/sorin-oprescu-a-dat-cu-subsemnatul-la-dna_156156.html&hl=sorin%20oprescu

Yacht de lux

Deşi la prima vedere a părut doar o banală anchetă, pe care Oprescul o ieşire de la DNA, a caracterizat-o drept o modă care va trece, arestarea lui Mădălin Dumitru, cel care conducea Direcţia Generală Infrastructură din Primăria Capitalei, poate deveni una dintre cele mai importante capturi DNA din ultima vreme. Pentru că nu este vorba despre un simplu funcţionar public, ci de un veritabil nabab care îi umilea şi pe cei mai semnificativi oameni de afaceri din Top 300 cu luxul în care se lăfăia. De altfel, se spune că el a intrat în atenţia procurorilor tocmai din cauza lăudăroşeniei cu care îi umilea pe marii miliardari. Cu ambarcaţiunea de lux pe careo achiziţionase recent. Însă, la fel ca multe alte limuzine sau proprietăţi în zone de fiţe, Mădălin îşi trecuse şi yachtul de lux pe numele unor interpuşi. Oricum, procurorii DNA au stabilit deja că Mădălin Dumitru nu elibera nici măcar un aviz, ca să nu vorbim de atribuirea de contracte, dacă nu primea comisionul pe care îl pretindea din valoarea totală a lucrărilor decontate din bugetul Primăriei Capitalei.

Se trece la străzi şi transporturi

Arestat în urmă cu câteva luni, omul care semna în locul lui Oprescu toate contractele ce ţineau de infrastructură este judecat în prezent pentru comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii, efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă. Aceste acuzaţii îi pot aduce o condamnare record lui Mădălin Dumitru. Este ceea ce îi sperie pe colegii acestuia cu care se pare că a lucrat mână în mână, existând informaţii că ancheta procurorilor, în urma ponturilor primite în ultima vreme,  se extinde deja rapid şi la alte direcţii din Primăria Capitalei, răspunzătoare cu buna gestionare a străzilor sau acordării de licenţe de transport, ca să dăm doar două exemple.

 Oligarhul Theodor Berna primea contracte de la PMB. „Asfaltatorul Capitalei” deschide „balul oligarhilor

 DNA a trecut deja la faza extinderii anchetelor care îi privesc pe reprezentanţii administraţiei locale cu oligarhii aflaţi în spatele acestora. Iar arestarea lui Theodor Berna, cunoscut drept „Asfalatorul Capitalei” pentru cele peste o sută  de contracte obţinute de la PMB se încadrează în această nouă strategie a procurorilor. Care speră, prin demonstrarea vinovăţiei patronului firmei Tehnologica Radion, să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Pentru că, pe lângă excelenta relaţie de colaborare cu Sorin Oprescu, via „locotenentul” Mădălin Dumitru, sursele noastre susţin că Berna ar fi batut palma, din postura de cotizant, şi cu fostul ministru al Transporturilor. Însă cum, înainte de debarcarea de la Transporturi, Dan Şova era strict monitorizat pentru implicarea sa în alte fapte de corupţie, ideea lui Berna de a-şi globaliza afacerile la toată clasa politică nu s-a dovedit prea fericită. Iar pentru a înţelege dimensiunile contractelor derulate de Tehnologica Radion cu instituţii de stat, şi în mod deosebit cu Primăria Capitalei, să menţionăm că doar prejudicul cauzat de neplata taxelor aferente este apreciat la aproape 100 de milioane de euro...

 Se pregătesc următorii…

În momentul de faţă, procurorii fac ample verificări asupra mai multor contracte atribuite de Primăria Capitalei prin intermediul aceluiaşi Mădălin Dumitru. Printre cei care au emoţii se află şi patronii aflaţi în spatele primirii contractelor, multe dintre ele subcontractate, privind următoarele obiective : „Reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul Istoric al Municipiului Bucureşti”, „Pasajul subteran Piaţa Presei Libere”, „Concesionarea serviciului public de iluminat”, „Diametrala N-S străpungere str. Buzeşti – str. Berzei – Uranus”, „Reabilitarea infrastructurii educaţionale în Municipiul Bucuresti”, „Modernizarea străzii cu linii de tramvai – obiectiv 5 – Şoseaua Tunari” şi, nu în ultimul rând, „Reţeaua Metropolitană de fibră optică a Municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii, Net City”. Iar dacă până acum Sorin Oprescu mima detaşarea faţă de toate eforturile procurorilor de a se apropia de el, informaţii de ultimă oră arată ca îngrijorarea îl cuprinde tot mai serios pe primarul general, mai ales că doi membri ai familiei sale sunt prinşi în toată această încrengătură de combinaţii a cărei „secretizare” s-a bazat până acum pe strategia „locotenenţilor”. Numai că, dacă aceştia vorbesc şi nu acceptă să fie sacrificaţi, se anunţă vremuri grele pentru Sorin Oprescu, primar al Capitalei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren