Ludovic Orban, prima JIGODIE penelistă care-și ARATĂ COLȚII: Livia Stanciu să DEMISIONEZE!

Ludovic Orban, prima JIGODIE penelistă care-și ARATĂ COLȚII: Livia Stanciu să DEMISIONEZE!

Ludovic Orban este prima jigodie penelistă care rupe lanțul prefăcătoriei cu apărarea Justiției și spune, tată, pe bune, ce este în capul lor, în realitate.

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție , Livia Stanciu, are mai multe motive pentru care trebuie să-și prezinte demisia, având în vedere scandalul Rarinca, a declarat joi prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, la Antena 3.

"Are mai multe motive să-și dea demisia (Livia Stanciu - n.r.). Printre ele, faptul că nu și-a plătit datoriile. (...) Doamna Rarinca nu era un pericol pentru a fi arestată", a declarat liderul liberal potrivit sursei citate.

În ceea ce privește Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Ludovic Orban a declarat că instituția "este obligată să efectueze o anchetă serioasă în această speță".

Bineînțeles că gestul a fost salutat imediat de Radu Tudor, pe blogul personal

Ludovic Orban sparge gheata PNL : “Stanciu trebuie sa demisioneze!”
By Radu Tudor -
May 28, 2015
1502/7SHARE Facebook Twitter
 
 Prim vicepresedintele PNL Ludovic Orban este prima si singura figura centrala a partidului care spune raspicat ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie sa demisioneze.

“Totul pina la libertate si suprimarea ei. Doamna Rarinca nu era un pericol pentru a fi arestata. Sunt in acest caz mai multe motive pentru care doamna Livia Stanciu trebuie sa demisioneze din functia de presedinte al Inaltei Curti”, a spus prim vicepresedintele PNL la emisiunea Sinteza zilei moderata de Mihai Gadea la Antena 3 joi seara.

                                     ---------------

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu i-a cerut marti intr-o scrisoare deschisa presedintelui Iohannis sa le inlature "prin demitere ori demisie" pe sefa DNA, Laura Kovesi, si sefa Inaltei Curti, Livia Stanciu.Tariceanu o acuza pe sefa DNA ca a arestat-o preventiv pe nedrept pe Mariana Rarinca in urma unui "denunt calomnios" al Liviei Stanciu, pentru ca ulterior sa fie declarata nevinovata de instantele de judecata.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie Livia Stanciu a declarat joi, reactionand la solicitarea de demisie facuta de presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu, ca nu exista niciun motiv sa demisioneze. Sefa ICCJ precizat ca a fost sesizata Inspectia Judiciara pentru a verifica daca, prin declaratiile sale, Tariceanu a adus atingeri independentei sistemului judiciar.

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi o scrisoare presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu in care ii atrage atentia ca presedintele tarii nu dispune de competentele constitutionale sau legale de a inlatura din functie presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau procurorul-sef al Directiei Nationle Anticoruptie, adaugand ca, in ceea ce priveste solicitarea de indepartare prin demisie, acesta din urma este un act unilateral.

In ceea ce priveste cazul Marianei Rarinca, femeia arestata preventiv in urma unui denunt de santaj depus de presedinta ICCJ Liviz Stanciu, Iohannis il sfatuieste pe Tariceanu sa se adreseze, in masura in care considera necesar, Consiliului Superior al Magistraturii, acesta fiind singura autoritate publica care are competenta sa se pronunte cu privire la raspunderea disciplinara a judecatorilor si a procurorilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”