MĂCEL în PSD/Dragnea, NOU ATAC la Suzana Gâdea și Oprea

MĂCEL în PSD/Dragnea, NOU ATAC la Suzana Gâdea și Oprea

Dragnea lansează un nou atac la tabăra Ponta-Plumb-Oprea. Deși comunicatul a fost lansat de la Olt, de președintele demisionar Paul Stănescu, documentul cuprinde, punct cu punct, toate liniile programatice emise de Dragnea duminică la Antena3. Și mai mult decât atât. Pentru cine încă nu știe, Dragnea este căsătorit cu Bombonica, născută și crescută în Olt. Stănescu și Dragnea sunt prieteni de-o viață și au afaceri împreună. /UPDATE/În urmă cu puţin timp, Liviu Dragnea (care a anunţat în acest weekend că doreşte să preia interimatul la şefia PSD) a plecat din sediul central al partidului la o discuţie cu Gabriel Oprea, la sediul central al UNPR.

Persoana care poate prelua atribuţiile preşedintelui Partidului Social Democrat (PSD) până la organizarea unui nou congres al partidului "nu poate fi decât Liviu Dragnea", potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Olt, social-democratul Paul Stănescu. 

El susţine, într-un comunicat de presă al PSD Olt, că soluţia pentru partid, pe o perioadă limitată, până la congres, este Liviu Dragnea, în timp ce "Rovana Plumb vrea puterea absolută în PSD, ceea ce sigur nu este bine pentru partid". 

"Miercuri, 22 iulie 2015, va avea loc Comitetul Executiv Naţional al PSD şi cred că în cadrul acestei reuniuni se va lua o decizie raţională pentru PSD. Pentru o perioadă limitată de timp, până la organizarea unui nou Congres, cel care poate prelua atribuţiile preşedintelui PSD (preşedinte interimar), nu poate fi decât Liviu Dragnea. Un om politic cu multă experienţă care a organizat şi mobilizat foarte bine partidul, alături de Victor Ponta, câştigând majoritatea bătăliilor politice pe care le-am avut. Victor Ponta a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD şi sunt convins că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru a prelua atribuţiile funcţiei şi asta pentru că împreună au câştigat toate bătăliile politice, fiindcă Victor Ponta cunoaşte foarte bine calităţile manageriale, politice şi organizatorice ale lui Liviu Dragnea. Nu în ultimul rând, la baza acestei decizii de susţinere va sta şi relaţia de prietenie care îi uneşte pe cei doi", se menţionează în comunicatul PSD Olt. 

Stănescu consideră că Liviu Dragnea va fi susţinut de către premierul Victor Ponta, în timp ce Rovana Plumb este susţinută de către preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.

"Chiar dacă sunt şi voci care spun că Liviu Dragnea are o problemă juridică, eu spun că Liviu Dragnea are un dosar politic, referendumul, în sine, fiind o acţiune politică şi sunt convins că, în final, Justiţia îi va da dreptate lui Liviu Dragnea", crede preşedintele CJ Olt.

Acesta spune că Rovana Plumb şi-a declarat intenţia de a prelua funcţia de preşedinte al PSD. 

"Cred în ideea de a promova cât mai multe femei la nivelul cel mai înalt al politicii, iar Rovana Plumb este deputat, este ministru în Guvernul României din 2012, este preşedinte al OFSD la nivel naţional şi, nu în ultimul rând, recent aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al PSD - for foarte important care are în subordine toate departamentele partidului. Or, Rovana Plumb vrea puterea absolută în PSD, ceea ce sigur nu este bine pentru partid şi cred că nu este bine nici pentru ea. Şi vă mai spun un lucru, pe Liviu Dragnea sunt convins că îl va susţine Victor Ponta - cel mai bun prim-ministru al României din 1989 încoace şi un om cu foarte multă legitimitate în partid, în timp ce pe Rovana Plumb o susţine, aşa cum s-a exprimat în ultimul Birou Permanent Naţional, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea", susţine Paul Stănescu.

Acesta a adăugat că a discutat cu alţi social-democraţi din ţară care, de asemenea, consideră că Liviu Dragnea este soluţia pentru partid în prezent.

"Închei prin a vă spune că am discutat cu foarte mulţi colegi din ţară şi cu toţii credem că soluţia pentru PSD astăzi, pe o perioadă limitată, până la Congres, este Liviu Dragnea", a conchis Stănescu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD urmează să se reunească miercuri. Pentru şefia interimară a PSD şi-a anunţat deja candidatura Rovana Plumb. Liviu Dragnea a declarat că este hotărât în privinţa unei candidaturi la şefia interimară a formaţiunii, dar că va anunţa dacă va face acest demers.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…