Macovei: Ponta este ca un politruc sovietic. Vorbeşte ca Ceauşescu în 1989, care spunea de legionari

Macovei: Ponta este ca un politruc sovietic. Vorbeşte ca Ceauşescu în 1989, care spunea de legionari

Europarlamentarul Monica Macovei l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că se comportă ca un "politruc sovietic" folosind termenul de "fascist" la adresa unor intelectuali şi că vorbeşte "ca şi Ceauşescu", care afirma în 1989 că la Timişoara sunt legionari.

Macovei: Ponta este ca un politruc sovietic. Vorbeşte ca Ceauşescu în 1989, care spunea de legionari (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că a devenit ţinta adversarilor săi politici, Monica Macovei a spus că a fost făcută fascistă în 2011, la fel cum sunt făcuţi acum intelectualii de la ICR.

"Am fost făcută şi fascistă în 2011, acum sunt făcuţi fascişti intelectualii ţării de la ICR, că atâta ştie Ponta ce înseamnă fascist. E ca un politruc sovietic care vorbeşte despre oamenii liberi şi curajoşi în termeni de fascişti sau ca Ceauşescu în decembrie 1989 care spunea că sunt legionari la Timişoara. Despre acuzele mincinoase ale lui PSD şi PNL şi PC, şi Voiculescu, că denigrez ţara, eu spun un singur lucru. Eu denigrez ţara, care am adoptat în PE legea confiscării averilor infractorilor sau PSD, PNL, Voiculescu care apără toţi corupţii şi hoţii care fură din banii publici? Să judece lumea cine serveşte România", a spus Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, marţi, preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru, pe de o parte, şi preşedintele României, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante