Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Macovei: Sunt singurul candidat neșantajabil

Eurodeputatul Monica Macovei, candidat independent la funcția de președinte al României, a declarat luni, într-o conferință de presă la Piatra Neamț, că e singurul candidat care va asigura continuarea luptei anticorupție, adăugând și că e neșantajabilă.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

"Sunt singura care voi asigura continuarea luptei anticorupție, sunt neșantajabilă. Când am creat DNA am rezistat presiunilor tuturor politicienilor, am reușit pentru că am vrut, nu mă las și sunt determinată', a declarat Monica Macovei, care efectuează luni o vizită electorală în județul Neamț.

Ea a criticat campania de afișaj stradal al candidaților Victor Ponta și Klaus Iohannis și le-a cerut să lămurească public de unde au fondurile necesare. 'Sunt mii și mii de bannere care costă foarte multe milioane de euro. La Autoritatea Electorală Permanentă, fiecare din cei doi a declarat în jur de 1,5 milioane lei', a declarat Monica Macovei. Europarlamentarul a adăugat că afișajul public ar trebui limitat după modelul Germaniei sau Italiei și că alegătorii trebuie câștigați prin principii, idei și programe.

'Această clasă politică ne fură, ne minte, ne insultă, ne jignește și ne calcă demnitatea în picioare de 25 de ani. Eu din 2005 spun că obiectivul meu este schimbarea clasei politice. Vreau să fiu președintele oamenilor și nu al partidelor, al combinațiilor. Vreau să aducem banii furați înapoi acasă, în bugetul statului', a declarat Monica Macovei.

Ea a subliniat că în ultimele patru mari dosare instrumentate de procurorii DNA, respectiv Siveco, Microsoft, Lukoil și dosarul retrocedărilor ilegale, prejudiciul stabilit până acum este de 800 milioane euro. 'Cu acești bani poate fi cumpărat un calculator pentru fiecare copil sau pot fi realizați 150 kilometri de autostradă de munte sau 250 kilometri de autostradă de câmpie, sau nu mai era necesară acciza auto. Evaziunea fiscală era de 50 miliarde de euro acum doi ani. Doar cu jumătate din acești bani pot fi construiți 800 kilometri de autostradă într-un an de zile', a mai spus Monica Macovei.

AGERPRES / (AS — autor: Gabriel Apetri, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Frans Timmermans, prima reacție...:)))

4 Infractorul, la congresul socialiștilor europeni: "Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al…

5 ALERTĂ REVOLTĂ fără precedent a magistraților! Se face apel la convocarea URGENTĂ a adunărilor generale ale j…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!