Marton Arpad (UDMR): Persoana de etnie maghiară a primit votul să fie arestată preventiv

Marton Arpad (UDMR): Persoana de etnie maghiară a primit votul să fie arestată preventiv

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat miercuri, după ce plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, că deputatul de etnie maghiară a primit vot să fie arestat preventiv, în timp ce pentru un alt deputat, care face parte "din grupul mare luptător pentru MCV", solicitarea a fost respinsă.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/ AGERPRES ARHIVA

"În această aulă s-au întâmplat multe lucruri foarte grave contrar Regulamentului. Cineva, în loc să solicite președintelui Camerei Deputaților, așa cum este prevăzut în regulament, să garanteze secretul votului, a solicitat ca președintele Camerei să intervină ca să se voteze într-un fel sau altul cu motivarea MCV, după care s-a dat votul, unii votând la vedere, din când în când, contrar Regulamentului. După aceea s-a constatat: deputatul care face parte din grupul mare luptător pentru MCV (n.r.—Cătălin Teodorescu) nu a primit acordul pentru a fi arestat preventiv, iar persoana, nu am cum să o cataloghez altfel, de etnie maghiară, care a mai fost condamnată de autoritatea românească, a primit votul să fie arestat preventiv. Stimați colegi, nu vă cataloghez de niciun fel, majoritari la luarea acestor două decizii, (...) într-adevăr, este o decizie nediscriminatorie și vă puteți mândri cu ea", a spus Marton Arpad în plenul Camerei Deputaților.

În replică, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a spus că votul pentru ridicarea imunității a fost pentru fiecare deputat în parte, conform regulamentului.

"Nu există nicio legătură între calitatea domnului Attila Marko de membru al grupului parlamentar UDMR și ceilalți care sunt români și sunt în alte grupuri politice parlamentare. Am o rugăminte, să nu creăm noi un subiect unde nu există", a spus Zgonea.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri cererea ministrului Justiției de încuviințare a arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila și a respins-o pe cea care îl privea pe deputatul PDL Cătălin Teodorescu.

AGERPRES/(A-autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”