Mazăre, ca vulpea încolţită, se face frate cu Bercea şi Voiculescu: Kovesi ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de procurori

Mazăre, ca vulpea încolţită, se face frate cu Bercea şi Voiculescu: Kovesi ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de procurori

Mazăre, încolţit din toate părţile de audieri, termene de judecată şi percheziţii, a început să aibă acelaşi discurs ca Bercea şi Voiculescu. Alţi doi iluştri iubitori ai legii şi dreptăţii.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat marți că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ar trebui suspendată din funcție și cercetată pentru modul în care a “tergiversat” dosarele în care este implicat Mircea Băsescu.

“Doamna Kovesi, înainte de a da sugestii judecătorilor, ar trebui să dea niște explicații cum e cu fratele președintelui, cu tergiversarea dosarelor, cum a mutat dosarele în anul 2011. Ea trebuie să explice cum a luat dosarul procurorului Iacobescu, unde sunt interceptările din 2011. De ce nu s-au făcut percheziții la rude? Poate găseau banii țiganilor. Pe mine m-au percheziționat și fratele și mama, prietenii. La Băsescu, nimic. În opinia mea, ea ar trebui suspendată, trasă pe dreapta, cercetată de un procuror și dacă e curată să revină”, a spus Radu Mazăre, prezent la Curtea de Apel București la procesul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri.

La termenul de marți al procesului, magistrații au anunțat că la dosar a fost depusă o expertiză topografică, însă dezbaterile vor fi amânate pentru 2 septembrie, pentru ca inculpații și avocații lor să i-a la cunoștință de conținutul acestei expertize.

Procurorul de ședință a atras atenția că expertul nu a răspuns la toate obiectivele stabilite anterior de instanță și a cerut din nou sancționarea expertului, însă solicitarea a fost respinsă.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanței: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicușor Constantinescu, directorul Direcției Administrație Publică, Constantin Racu, directorul Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcției Tehnic Investiții, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu.

Procurorii îi acuza pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța (OCPI), mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste infracțiuni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

5 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”