Meleșcanu: Legislația actuală nu permite înființarea de noi secții în străinătate

Meleșcanu: Legislația actuală nu permite înființarea de noi secții în străinătate

Legislația electorală actuală nu permite înființarea de noi secții în străinătate, în lipsa unor derogări sau modificări legislative, putând fi luate doar măsuri de fluidizare a procesului de votare, a declarat marți, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

"Pe legislația actuală nu este posibil. Dacă se vor face derogări, dacă se găsesc niște modalități de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului și o să fie o serie de măsuri pe care o să vi le prezentăm pe această temă pe o mai bună organizare, implicare a colegilor din MAE, implicarea oamenilor din diaspora, implicarea partidelor politice în cadrul secțiilor de votare, care sunt menite să asigure o desfășurare cât mai rapidă, dar în condiții de legalitate a procesului electoral', a declarat Meleșcanu după întâlnirea cu reprezentanții BEC.

El a precizat că în cursul zilei de marți le va transmite în scris acestora propunerile MAE cu privire la organizarea alegerilor în străinătate, urmând ca BEC să emită un punct de vedere.

"Am prezentat o serie de propuneri și măsuri care, în opinia noastră, pot permite o fluidizare a viitoarelor alegeri, turul doi, astfel încât să asigure dreptul tuturor românilor să voteze în străinătate. După această prezentare, BEC a solicitat ca toate propunerile pe care le-am făcut să fie puse sub forma unui document scris, pe care îl vom trimite în cursul zile de astăzi și în urma căruia BEC va exprima puncte de vedere în legătură cu ceea ce putem să facem și ceea ce nu putem să facem", a explicat Meleșcanu.

După elaborarea documentului, MAE o să îl prezinte într-o conferință de presă, a anunțat Meleșcanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA