MOMENTE/Iohannis, negru la şedinţa CSAT/Ponta, ca Gigi-Flaimuc, se scarpină în cap/VIDEO

MOMENTE/Iohannis, negru la şedinţa CSAT/Ponta, ca Gigi-Flaimuc, se scarpină în cap/VIDEO

Intâlnirea dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta la şedinţa CSAT n-a fost una plăcută, pentru niciunul dintre cei doi. Iohannis a intrat în sala Consiliului foarte întunecat la faţă, nu a zâmbit nimănui şi când premierul i-a sărit în faţă cu mâna intinsă, a trecut în grabă pe lângă el. Înainte de începerea şedinţei, Ponta i-a povestit ceva foarte agitat directorului SRI, Eduard Hellvig, de lângă care a plecat imediat ce Iohannis a intrat în încăpere, relatează BN24.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, comentând votul de marţi din Camera Deputaţilor, că Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie şi că regretă că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar şi s-a transformat într-un scut de protecţie pentru Victor Ponta. 

”Îmi menţin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie. Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru persoanaVictor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria, sunt dispuşi să distrugă instituţia Parlamentului, aşa cum ar trebui ea să funcţioneze într-un stat de drept şi să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană”, spune Klaus Iohannis, într-o declaraţie transmisă de Administraţia Prezidenţială la scurt timp de la votul din Camera Deputaţilor, care a menţinut raportul Comisiei Juridice, de respingere a începerii urmării penale a premierului Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis mai spune că ”majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetăţeni, care a fost unul foarte clar: stop corupţiei, politică făcută cu integritate şi responsabilitate”.

Şeful statului adaugă că soluţia pentru ieşirea din actuala situaţie este demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dezbătut marţi, în şedinţa de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "împotrivă".

Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...