Noi v-am spus că lupii tineri muşcă rău/Disperarea lui Voiculescu este uriaşă. Acum cere strămutarea procesului

Noi v-am spus că lupii tineri muşcă rău/Disperarea lui Voiculescu este uriaşă. Acum cere strămutarea procesului

Noi v-am spus că lupii tineri muşcă rău.Disperarea lui Voiculescu este uriaşă. Acum cere strămutarea procesului

Condamnat în primă instanță la cinci ani de pușcărie pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, mogulul este la un pas de sentința definitivă. Luni, noul complet de judecători de la Curtea de Apel București a pus sechestru pe averea familiei. Următorul termen a fost stabilit pentru 7 iulie. Miercuri, avocații lui Voiculescu au depus o cerere la Instanța Supremă pentru strămutarea procesului

Dosarul „Privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA),” tergiversat de aproximativ șase ani prin instanțe, ar putea fi soluționat în mai puțin de o săptămână. Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, şi alți 12 inculpați, condamnaţi la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, vor fi audiați săptămâna viitoare, pe 7 iulie, în acest proces de răsunet. Numai că, avocații mogulului au depus o cerere la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru strămutarea procesului. Asta, în condițiile în care Voiculescu a declarat, în nenumărate rânduri, că dorește să se termine odată cu acest proces.

Voiculescu este renumit pentru modul în care a tergiversat judecarea acestui dosar - şi-a dat demisia de trei ori din Senat - şi de faptul că era nemulţumit de judecătorii care soluţionau procesul. În acest dosar, el contestă condamnarea de 5 ani cu executare de Tribunalul Bucureşti. Procurorii DNA cer, în schimb, 12 ani cu executare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 Din culisele cluburilor de noapte. Aceleași tehnici se folosesc și-n România