Nuland a ÎNCUIAT biroul unde se ÎNTÂLNEAU Ponta şi Iohannis/Şi a luat CHEIA cu ea

Nuland a ÎNCUIAT biroul unde se ÎNTÂLNEAU Ponta şi Iohannis/Şi a luat CHEIA cu ea

S-a terminat cu dulcegăriile dintre Ponta şi Iohannis. S-a dat drumul la câini iar Ponta va fi izolat pe scena politică. Aşa cum noi aici la Comisarul.ro v-am spus, că Victoria Nuland va veni la Bucureşti pentru a-i arăta lui Klaus Iohannis, diplomatic, nu ca la o slugă, două poze, aşa s-a întâmplat. Chiar dacă, cu disperare, pentru că simte, dobitocul, cum îi fuge pământul de sub picioare, s-a cerut şi el la o întrevedere cu Nuland, Ponta cunoaşte aceste lucruri. Iar PNL a început să-i arate pisica. Deocamdată. Ultima tentativă a lui Ponta de a mai induce oamenilor falsa impresie că se înţelege cu Iohannis va fi pe 24 ianuarie, la Iaşi. Însă Iohannis merge acolo pe mâna şi la îndemnul lui MRU. Care a demonstrat, pe 16 noiembrie, că Iaşiul îl respectă. Lucru puţin discutat în spaţiul public.

Despre cele două poze, Geoană şi Kovesi, veţi vedea în curând... Însă un lucru e cert. Biroul în care se întâlneau Ponta şi Iohannis a fost încuiat. Iar Nuland a plecat în SUA, din greşeală, cu cheia la ea.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Marţi dimineaţă, apropiaţii premierului s-au sculat chitiţi: au început să sune prin redacţii şi să anunţe că Victor Ponta va merge la Chişinău. Ce a urmat a fost interesant. Până la urmă, Ponta a fost dat jos din avionul de Chişinău. Cum s-a băgat Ponta într-o poveste care a deranjat multă lume?

Planul pe relaţia Chişinău a fost discutat săptămâna trecută la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis şi președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, cu binecuvântarea cancelarului Germaniei Federale. Imediat după întâlnirea cu Tusk, Iohannis şi-a anulat vizita pe care trebuia să o efectueze săptămâna aceasta la Chişinău. Anterior, Tusk vorbise la telefon cu Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, parte a PPE. Unele surse spun că Filat ar fi fost în week end la Bucureşti chemat de Iohannis la ordinul lui Tusk tot pe filiera PPE şi cu binecuvântarea Angelăi Merkel.  Concomitent, guvernul polonez a amânat acordarea unui împrumut de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.  În acelaşi timp, prima reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană programată pentru 19 ianuarie a fost amânată pentru lunile februarie-martie.

EMISARI UE LA CHIŞINĂU, PONTA SE BAGĂ ÎN CIORBĂ

Trei emisari europeni au mers marţi la prânz la Chişinău. Timp de patru ore au discutat în salonul VIP al aeroportului din Chişinău (ironia sorţii aflat în administrarea unei firme ruseşti) cu cei trei lideri aşa-zişi pro europeni din Basarabia: Mihai Ghimpu, Vlad Filat şi Marian  Lupu. Din partea UE au participat președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele partidului paneuropean Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Graham Watson şi un reprezentant al socialiștilor europeni. Pe surse, jurnaliştii români şi basarabeni au fost informaţi că la discuţii va fi prezent şi Victor Ponta. La ora prânzului, presa de la Chişinău îl dădea deja pe Ponta la discuţiile din aeroportul din capitala Moldovei. Numai că Ponta nu a mai ajuns...

IOHANNIS S-A SUPĂRAT

Un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale evoca punctele discutate de preşedintele Iohannis şi premierul Ponta marţi dimineaţă la Cotroceni. La final "chestiuni internaţionale". Iohannis i-ar fi explicat lui Ponta că a discutat clar cu Tusk şi cu cei de la Bruxelles un plan şi că nu are ce căuta la Chişinău. Mai mult i-a amintit că el însuşi şi-a amânat vizita. Şi i-a mai atras atenţia lui Ponta că vizita delegaţiei UE la Chişinău este una la nivelul Parlamentului European.

THE END OF STORY

Victor Ponta a scris după amiază pe facebook că nu mai merge la Chişinău pe motiv că nu s-ar fi format un guvern. Ce spusese Iohannis de vineri. În stilul său caracteristic, Ponta a vrut să îi ia faţa lui Iohannis pe relaţia Moldova, dar cu binecuvântarea Bruxellesului şi a Berlinului nărăvaşul premier a fost dat jos din avionul de Chişinău.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga