O mare CACEALMA: AUDIEREA generalului SRI Florian Coldea

O mare CACEALMA: AUDIEREA generalului SRI Florian Coldea

Comisia parlamentară de control al SRI funcţionează ilegal în acest moment. PSD nu are niciun interes să cadă capul lui Coldea.

De ce audierea va fi o cacealma

Audierea, lunea viitoare, a generalului SRI Florian Coldea, pentru a se lămuri acuzaţiile aduse de către Elena Udrea, va reprezenta o cacealma în toată regula. Din mai multe motive:

- în comisie PSD are cei mai mulţi parlamentari şi, se ştie, această grupare politică este favorabilă lui Coldea şi principalului serviciu secret;

- Sebastian Ghiţă şi fostul ofiţer SRI Daniel Savu sunt printre cei mai vocali susţinători ai generalului Coldea;

- niciodată când s-au mai înregistrat situaţii delicate la SRI, comisia parlamentară nu a luat vreo decizie care să îndrepte ceva;

- de când există această comisie parlamentară controlul asupra SRI a fost nul; mai mult, foarte multe voci din Parlament au susţinut că în ultimii ani membrii comisiei au fost adevăraţi „avocaţi” ai SRI;

- câmpul de activitate a comisiei este relativ limitat de o legislaţie şi regulamente şchioape;

- nu există interesul actualilor guvernanţi ca Florian Coldea să fie găsit vinovat, pentru că această situaţie ar putea reprezenta o victorie a Opoziţiei.

Componenţa Comisiei „SRI”

Parlamentari PSD

Georgian Pop – deputat
Liviu Codârlă – deputat
Daniel Savu – senator
Sebastian Ghiţă – deputat

Parlamentari PNL

Cezar Preda – deputat
Teodor Atanasiu – senator
Octavian Popa – deputat

Parlamentar UDMR

Verestoy Attila – senator

Comisia funcţionează ilegal

În formula actuală, comisia funcţionează ilegal. Iniţial, PPDD a avut repartizat un loc în comisie şi a fost desemnat deputatul Liviu Codârlă. Acesta a trecut la PSD în decembrie 2013, dar nu există o hotărâre a Parlamentului privind această schimbare de structură politică. Din decembrie 2014, Sorin Grindeanu, deputat PSD, nu mai este membru al comisiei şi nici în acest caz nu există o hotărâre a Parlamentului. Orice modificare apare în orice comisie parlamentară se legalizează prin hotărâri ale Parlamentului sau prin hotărâri separate ale fiecărei Camere, dacă este vorba de comisii ale deputaţilor sau ale senatorilor. După cum se poate observa, există două modificări la Comisia „SRI” şi nicio hotărâre de parlament.

Foarte ciudată este şi situaţia lui Sebastian Ghiţă. El şi-a dat demisia din PSD, dar în Camera Deputaţilor nu şi-a anunţat demisia din partid şi figurează bine merci ca deputat PSD. El ar fi trebuit să anunţe demisia din partid şi că activează ca independent afiliat grupului parlamentar PSD.

Nu se vrea recuzarea lui Sebastian Ghiţă

Parlamentarii PNL au solicitat ca Sebastian Ghiţă să nu participe la audiere. Dar această solicitare nu a fost supusă la vot în cadrul comisiei şi sunt semnale că nici nu se va întâmpla săptămâna viitoare înainte de audiere. Preşedintele comisiei, Georgian Pop, a declarat presei: „Dl Sebastian Ghiţă nu este în ţară (oare deputatul ex PSD nu trebuia să se afle la serviciu, în Camera Deputaţilor? – n.a.). Când se va întoarce în ţară o să-l informez”. „O să-l informez” nu înseamnă în niciun caz recuzare.

Sursa  ziarulalbacazapada.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet