O strălucită bla-bla-gistă: Alina Gorghiu!
O strălucită bla-bla-gistă: Alina Gorghiu!

Scriam într-o postare anterioară că liderii de azi ai Opoziției – de la Cătălin Predoiu la Alina Gorghiu – nu reușesc să-mi atragă atenția nici măcar cu o virgulă din ceea ce scriu și zic împotriva lui Victor Ponta.

Îmi explicam această stare de spirit prin adevărul că Traian Băsescu a revoluționat comunicarea politică înlocuind bla-bla-urile demagogice, lustruite prin clișeizare, cu intervenția convingătoare atît prin stilul mușcător, cît mai ales prin impresia profundă că e vorba de puncte de vedere proprii. Dacă urmărești atacurile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta, a PSD, vei sesiza imediat substanțialitatea. Traian Băsescu nu apelează o clipă la bla-blau-rile cu care ne obișnuise pînă atunci Opoziția.

Liderii PNL de azi n-au învățat nimic de la Traian Băsescu.
În toate intervențiile lor împotriva Guvernului Ponta, ei sunt niște bla-bla-giști perfecți.

Miercuri, hiperactiva Alina Gorghiu a făcut Declarații despre cum va răsturna PNL Guvernul Victor Ponta printr-o Moțiune de cenzură despre care distinsa e convinsă că va trece în clipa în care PNL o va depune la Parlament.

La ora actuală, Coaliția creată în jurul PSD deține o majoritate confortabilă în Parlament.
Trecerea unei Moțiuni de cenzură presupune în chip necesar negocieri crîncene ale PNL cu partide din cadrul Majorității sau chiar cu parlamentari PSD. Pentru ca unele partide care alcătuiesc acum Majoritatea să treacă de partea PNL, indiscutabil acestora trebuie să li se ofere avantaje mai mari decît cele deținute în prezent.

Cum vede Alina Gorghiu procesul de formare a unei noi Majorități?
Foarte simplu.
Cică PNL-ul condus de ea nu va negocia cu nimeni. PNL-ul condus de ea va întocmi un asemenea Program de guvernare încît, cînd îl vor vedea, toți UNPR-iștii, toți UDMR-știi, ba chiar și toți PSD-știi, în frunte cu Victor Ponta, vor vota căderea Guvernului Ponta și venirea în fruntea țării a PNL, partidul care a fost în stare să elaboreze o capodoperă precum Programul de Guvernare.
În plus, PNL-ul condus de ea va reuși să-i convingă pe UNPR-iști și chiar pe PSD-iști, că Guvernul din care fac parte e toxic.

Și astfel, prin forța argumentelor aduse de PNL condus de ea, se va forma o nouă majoritate fără nici o concesie din partea PNL în materie de funcții și de ciolănel:
„Singura negociere care se poarta este aceea de a sustine o motiune de cenzura pentru a inlatura un guvern toxic. Nu se face absolut nicio negociere contra functii executive, nu se face nicio discutie de nume, de formula guvernamentala, absolut nimic.
Este dovada simpla de maturitate politica a acestui partid ca nu vom genera asemenea teme si discutii pana nu vom avea lucrurile noastre stabilite: un program de guvernare, cu proiecte de anvergura, agreat de mediul de afaceri, de populatia din Romania, care sa reuseasca sa transpuna agenda publica in agenda politica.”

Bla-bla, bla-bla.
Alina Gorghiu n-a înțeles nimic din lecția lui 16 noiembrie 2014. Ea e convinsă mai departe că românii mai pot fi trași pe sfoară cu astfel de vorbe sforăitoare.

O strălucită bla-bla-gistă: Alina Gorghiu!

Ion Cristoiu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…