Penalul României s-a întâlnit cu Penalul Moldovei/Ăla l-a dat de gol pe Facebook!

Penalul României s-a întâlnit cu Penalul Moldovei/Ăla l-a dat de gol pe Facebook!

Premierul penal al României, Victor Ponta, s-a intalnit miercuri seara, la Chisinau, cu controversatul politician si om de afaceri Vlad Plahotniuc, prim-vicepresedinte al PDM, scrie Moldova.org.

Plahotniuc, al carui nume "figureaza aproape in toate scandalurile de coruptie din Moldova", dupa cum scria Deutsche Welle, a demisionat in aceasta vara din parlament, probabil "sub presiunea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova", potrivit editiei in limba romana a publicatiei germane.

"M-am intalnit ieri seara cu premierul roman Victor Ponta, cu care am avut, ca de obicei, o discutie constructiva si placuta. Am vorbit despre sprijinul pe care Romania il acorda in mod activ Republicii Moldova si despre obiectivele comune", a scris Plahotniuc, pe pagina sa de Facebook, pe care a publicat si doua fotografii cu premierul roman.

Potrivit acestuia, "un subiect aparte l-a constituit proiectul social Renaste Moldova, prin care ne dorim sa modernizam integral Institutul Mamei si Copilului".

Victor Ponta, insotit de o delegatie formata din ministri si consilieri de stat, se afla miercuri si joi in Republica Moldova, unde va participa la mai multe evenimente dedicate implinirii a 24 ani de la proclamarea independentei.

Două cuvinte despre Plahotniuc

Moldovenii asociază termenul „corupţie” cel mai mult cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi cu prim-vicepreşedintele Parlamentului, democratul Vlad Plahotniuc – potrivit unui sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetare Sociologică din Moldova şi Institutul Dezvoltării Economice şi al Politicilor Europene.

Potrivit cercetării, 22% din respondenţi au răspuns că asociază termenul „corupţie“ cu persoana lui Vladimir Voronin şi tot atâţia cu cea a lui Vlad Plahotniuc, anunţă Info-Prim Neo. 14% dintre respondenţi l-au numit pe premierul liberal-democrat Vlad Filat, iar 5% – pe preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Întrebarea a fost deschisă, iar printre demnitarii asociaţi cu termenul „corupţie“ mai sunt liderul democrat, Marian Lupu (4%), preşedintele PSRM, Igor Dodon (3%) şi fostul lider al PPCD, Iurie Roşca (1%). 29% dintre respondenţi au numit alte persoane.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-24 ianuarie pe un eşantion reprezentativ de 1.100 persoane. Eroare tolerată este de ± 3 % la o probabilitate de garantare a rezultatelor de 95%.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...