PERCHEZIŢII DNA la CLANUL Ponta/Prejudiciul este URIAŞ/Cumnatul lui Ponta va fi adus la sediul DNA

PERCHEZIŢII DNA la CLANUL Ponta/Prejudiciul este URIAŞ/Cumnatul lui Ponta va fi adus la sediul DNA

UPDATE 12:36 La sediul DNA a fost adus si Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova
UPDATE 12:30 Deputatul PSD Vlad Cosma a fost adus la DNA Ploiesti

UPDATE 11.55 Sebastian Ghita a venit la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citat in calitate de suspect. (B1 Tv) "N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii", le-a spus Ghita jurnalistilor. El a mai declarat ca il cunoaste pe Iulian Hertanu si ca "Probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiilor mele cu dansul."

UPDATE 11.03 Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, a ajuns la sediul DNA din Ploiesti, urmand sa fie audiat de procurori.

ACTUALIZARE 10.50. Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, este dus la DNA Ploiești. 

Digi24 a încercat să obțină un punct de vedere de la mama premierului Victor Ponta. Cornelia Naum a răspuns că nu dorește să comenteze pe marginea acestui subiect.

UPDATE 10.10 Fondurile din cadrul proiectului european ar fi fost deturnate în proporţie de 54% şi însuşite în interes propriu. Pe lângă deturnarea de fonduri, procurorii suspectează şi alte tactici evazioniste. Prejudiciul se ridică la 7,8 milioane de lei, iar sumele din evaziune ar fi de 2,5 milioane de lei.

Potrivit surselor menţionate Iulian Herţanu, administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L. Dobroești (jud. Ilfov), Vladimir Răzvan Ciorbă, administrator/asociat la S.C. CVR Asfalt Construct Group S.R.L., S.C. CVR Activities Group S.R.L. București și S.C. Gefam Pro S.R.L., și Mihail Marian Coman, administrator/asociat la S.C. Indserv S.R.L. Ploiești şi S.C. Indserv Proiect S.R.L. Ploiești și angajat al S.C. Hidro Prahova S.A., în calitate de consilier al directorului general, au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea câștigării frauduloase a contractului de lucrări având ca obiect „Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic”.

Contractul a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012 între Asocierea S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. – S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L. şi S.C. Hidro Prahova S.A. Ploieşti. Contractul era finanţat în mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeană.

Cei trei au acţionat pentru însuşirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

La grupul infracţional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. şi o a patra persoană: Liviu Munteanu.

UPDATE 9.30 Reacţia Jigodiei: "Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile efectuate de procurori fata de cumnatul meu. Legea trebuie sa fie egala pentru toti", a declarat Dobitocul.

UPDATE 09:11 - Prejudiciu de 7,8 milioane de lei, în dosarul care vizează şi firma surorii şi cumnatului lui Ponta - surse.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar, care vizează infracţiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

 Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

Procurorii DNA fac percheziţii la firma mamei şi surorii lui Victor Ponta. Se fac percheziţii şi la locuinţa cumnatului lui Ponta. Procurorii DNA fac 14 percheziţii, marţi, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE. Societatea SC Exfin 2000 SRL a fost înfiinţată de mama dobitocului. La această firmă a lucrat şi fosta sa soţie.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

 Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu ar urma să fie dus la audieri, la DNA Ploieşti.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene.
În cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 14 locații, majoritatea situate în municipiile Bucureşti şi Ploieşti, acestea fiind sedii de societăţi comerciale ori domicilii ale unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...