Pesediştii au făcut scut pentru ,,domnul lăcătuş'' Adam/Explicaţia oficială? N-au avut timp să citească dosarul...

Pesediştii au făcut scut pentru ,,domnul lăcătuş'' Adam/Explicaţia oficială? N-au avut timp să citească dosarul...

O nouă bătaie de joc la adresa românilor în Camera Deputaţilor.

Deputatii din Comisia Juridica au amanat marti o decizie pe propunerea DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul Ioan Adam. Deputatii juristi au decis ca nu au timp sa citeasca dosarul trimis de DNA. Reamintim ca decizia Comisiei Juridice nu este definitiva, votul final fiind dat de plen. Alina Gorghiu, deputat PNL, a declarat dupa sedinta Comisiei ca a cerut sa fie luata o decizie si in cazul cererii DNA pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc.

Gorghiu a declarat ca deputatii PSD din Comisia Juridica au cerut amanarea pronuntarii din motive procedurale.

Cei doi deputati PSD sunt cercetati, alaturi de senatorul PSD Ilie Sarbu si de directorul Romsilva, Adam Craciunescu, in dosarul retrocedarilor de paduri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, declarase sambata, la incheierea sedintei Biroului Permanent, ca solicitarea de arestare preventiva a lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam a fost trimisa Comisiei juridice care poate da un raspuns in trei zile.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie considera, in referat, ca masura arestarii preventive in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam se impune pentru ca exista riscul influentarii martorilor sau suspectilor, persoane din anturajul inculpatilor, iar natura infractiunilor presupus a fi fost savarsite contureaza un grad ridicat de pericol social al faptelor pentru care sunt cercetati.

Potrivit referatului DNA citat de Agerpres, privarea de libertate la acest moment este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica.

Totodata, DNA mentioneaza ca lasarea in acest moment a celor doi deputati in libertate "ar influenta negativ activitatea de urmarire penala, existand riscul real al influentarii martorilor/suspectilor, persoane din anturajul inculpatilor, cu atat mai mult cu cat nu au fost identificate inca toate persoanele implicate in cauza si nu s-a stabilit pentru fiecare rolul si contributia concreta in activitatea grupului infractional".

Potrivit procurorilor, "infractiunile cercetate in cauza, prin natura lor si prin gradul de pericol social abstract pe care il implica, creeaza un pericol concret pentru ordinea publica, avand in vedere gravitatea acestui fenomen infractional si limitele ridicate de pedeapsa stabilite de lege, elemente de natura a starni o reactie de oprobiu general puternica, astfel incat intr-o asemenea situatie privarea de libertate se justifica, chiar si in lipsa antecedentelor penale ale inculpatilor".

Potrivit comunicatului transmis de DNA vineri, se cere arestarea preventiva a deputatilor PSD:
Ioan Adam, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta.
Viorel Hrebenciuc, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...