Petre Roman, despre tema religiei din discursul lui Ponta: ”E foarte urâtă, din toate punctele de vedere”

Petre Roman, despre tema religiei din discursul lui Ponta: ”E foarte urâtă, din toate punctele de vedere”

Deputatul PNL Petre Roman a comentat, miercuri, tema religiei în discursul lui Victor Ponta de lansare a candidaturii la prezidenţiale, catalogând-o drept una ”foarte urâtă din toate punctele de vedere” şi menţionând că nu crede că îi va dăuna lui Klaus Iohannis în campania electorală.

Petre Roman (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Roman a fost întrebat cum vede tema lansată în ultimele zile de premierul Victor Ponta în ceea ce priveşte religia sa în calitate de viitor candidat la alegerile prezidenţiale.

”E foarte urâtă, n-am vrut să mă refer la ea, dar e foarte, foarte urâtă, din toate punctele de vedere. În primul rând, PSD este în familia socialistă, care are tradiţii foarte vechi în lupta împotriva oricăror prejudecăţi, şi poate în primul rând celei religioase. Aşa e tradiţia socialistă încă din secolul XVIII, de la Revoluţia franceză încoace. Orice fel de trimitere, pasămite inocentă, pentru ca prin confruntare cu s-o spunem clar, cu domnul Klaus Iohannis , să-i dăuneze candidaturii lui Klaus Iohannis, este inacceptabilă. Este imorală, dar eu cred şi contraproductivă”, a declarat deputatul PNL.

”Păstrând toate proporţiile, oare ce ar fi fost România fără Carol I, care nu era ortodox?”, a mai spus Petre Roman .

El s-a declarat convins că discursul pe această temă al premierului nu-l va afecta pe Iohannis, ci s-ar putea dovedi defavorabil lui Victor Ponta.

Roman a susţinut că în cazul alegerii lui Ion Iliescu în 1990 nu a contat faptul că acesta s-a declarat ”liber cugetător”, având în vedere scorul obţinut de acesta.

Deputatul PNL a afirmat că este convins de faptul că liderul partidului, Klaus Iohannis, este candidatul ACL la prezidenţiale.

De asemenea, Roman l-a acuzat pe Ponta de incompetenţă, atât în ceea ce priveşte gestionarea inundaţiilor, a situaţiei economice, dar şi a faptului că acesta ar dori să devină un preşedinte care să îşi asume şi atribuţii de prim-ministru, în mod similar cu Traian Băsescu .

”Ponta nu are profilul să fie preşedinte, cum zicea şi domnul Iliescu, este prea crud (...) Nici măcar nu e bun de prim-ministru, darămite de preşedinte”, a mai spus Roman.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Craiova, în faţa Consiliului Naţional al partidului, reuniune în care şi-a anunţat public decizia de a candida la Preşedinţia României, că nu îşi doreşte să fie acuzat că este român sau ortodox în ţara sa.

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a spus Ponta.

El a arătat că, în opinia sa, un candidat la funcţia de preşedinte trebuie să spună clar ce vrea să facă.

"Cred că am făcut foarte bine şi în continuare trebuie să sprijinim Biserica şi cultele religioase. Biserica şi Armata sunt instituţii fundamentale care au ajutat la fondarea şi salvgardarea naţiunii române şi cred că merită respectate, sprijinite", a mai spus Ponta.

El a menţionat că are tot respectul nu doar pentru Biserica Ortodoxă, ci pentru toate celelalte culte.

"Vă asigur, ca premier am arătat tot respectul, sprijinul nu doar pentru BOR - bineînţeles, sunt ortodox, majoritatea românilor e ortodoxă - ci pentru toate celelate culte, romano-catolic şi greco-catolic, protestanţi, neopreotestanţi, musulmani, evrei, pentru oricine. România e ţara tuturor, indiferent de etnie, de religie, dar e o ţară în care credinţa noastră e esenţială pentru fiinţa neamului românesc şi trebuie să sprijinim toate cultele", a spus Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…