Ponta: Băsescu se poate caza în vila din Gogol, dar durează până mută blugii şi peştele de cristal

Ponta: Băsescu se poate caza în vila din Gogol, dar durează până mută blugii şi peştele de cristal

Fostul preşedinte Traian Băsescu este în curs de mutare în vila RA-APPS de pe strada Gogol, dar durează până când acesta îşi mută "blugii, peştele de cristal, leul şi toate celelalte", aşa cum se întâmplă la orice om "cu agoniseală mare", a afirmat jegul de  Ponta. 

El a precizat că reprezentanţii Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) l-au informat că reparaţiile la această vilă sunt finalizate.

"Înţeleg că se mută, dar, ca la orice om cu agoniseală mare, durează. Vă daţi seama cât a strâns el, până mută blugii, până mută toate, peştele de cristal, leul şi toate celelalte, durează. RA-APPS - i-am întrebat doar - mi-a spus că şi-a terminat treaba la reşedinţa din Gogol, 2. Acum, mută omul", a spus Ponta.

În luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primăverii în care a locuit până în acest an Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, să îi fie atribuită fostului preşedinte Traian Băsescu spre utilizare ca reşedinţă.

Băsescu nu s-a putut muta însă imediat, deoarece imobilul necesita unele reparaţii şi lucrări de renovare.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţi, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 VIDEO „Cernobîlul zburător”, gata de lansare / Putin va fi ucis de generali dacă dă ordinul

4 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…