Ponta dă sfaturi doctoranzilor bursieri: "Să nu intre în politică"

Ponta dă sfaturi doctoranzilor bursieri: "Să nu intre în politică"

Ponta: Explic postarea de pe Facebook când va fi momentul; colegii din coaliţie au înţeles sensul

Premierul a asistat, joi, la semnarea de contracte cu beneficiarii proiectelor aprobate în cadrul programelor "Sprijin pentru doctoranzi şi cercetători postdoctorat", finanţate din Fondul Social European prin POSDRU 2007 - 2013, cu beneficiarii subprogramului „Bursa Tânărului Cercetător", respectiv beneficiarii proiectelor de cercetare finanţate din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Operaţiunea - Dezvoltarea infrastructurii de Cercetare - Dezvoltare (CD) existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare şi centre de cercetare.

El a apreciat că investiţiile în resurse umane şi în educaţie sunt cele mai bune care pot fi făcute, dar le-a dat un sfat doctoranzilor beneficiari de finanţare europeană.

"Mă gândesc la acei doctoranzi, post-doctoranzi care merită să fie sprijiniţi. Mă rog, o să le spun ca nu cumva să intre în politică, să rămână cu partea de doctorat şi cu cercetarea", a spus Ponta la ceremonia de semnare a contractelor de finanţare.

El a adăugat că speră "să nu fie un conflict de interese dacă unul din beneficiari e şi Universitatea Bucureşti".
La ceremonie a luat parte şi rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, cu care premierul Ponta a discutat amical pe toată durata semnării contractelor.

În cadrul evenimentului de la Palatul Victoria, la care au mai luat parte miniştrii Eugen Teodorovici şi Mihnea Costoiu, au fost semnate contracte de finanţare în valoare de 300 milioane euro, de care vor beneficia mai multe universităţi şi institute de cerectare din ţară, precum şi circa 5.600 de cercetători doctoranzi şi post-doctoranzi. De asemenea, 15 tineri au semnat contractul de finanţare pentru „Bursa Tânărului Cercetător".

Universitatea Bucureşti a propus în 2012 retragerea titlului de doctor acordat anterior premierul Victor Ponta, după ce o comisie de specialitate a instituţiei a decis că teza de doctorat este un plagiat.

În luna martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibilă contestaţia formulată de Papahagi, Neamţu şi Ofiţeru în cazul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premierul Victor Ponta în cazul plagiatului.
Aceasta a fost ultima cale de atac la decizia procurorilor, soluţia pronunţată de instnaţa supremă fiind definitivă.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…