Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului să aibă o relaţie excelentă cu primarul Oprescu

Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului să aibă o relaţie excelentă cu primarul Oprescu

Ponta i-a cerut noului prefect al Bucureştiului să aibă o relaţie excelentă cu primarul Oprescu

"Este nevoie într-un oraş atât de mare, dar atât de complicat, cum este Bucureştiul, cu mii de probleme juridice, cu un buget de vreun miliard de euro, cu - până la urmă - influenţe şi interese atât de mari, este foarte mare nevoie de oameni cu pregătire foarte bună, cu foarte mult curaj şi cu capacitatea de a lucra împreună", a spus Ponta, prezent la ceremonia de învestitură a noului prefect al Capitalei.

El i-a transmis acestuia că funcţia de prefect este una importantă şi "cu perspectivă", având în vedere că şi Gabriel Oprea, în prezent vicepremier şi ministru de Interne, a fost prefect al Bucureştiului, fapt care "i-a prins bine".

"Spre deosebire, însă, de Oprea, care a lucrat cu un primar foarte dificil şi foarte complicat (Traian Băsescu, în perioada 2002-2003-n.r.), noul prefect are şansa de a lucra cu un primar care cred că e mai înclinat spre dialog", a adăugat Ponta.

Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan, decizie care confirmă informaţiile transmise anterior de agenţia MEDIAFAX.

Miercuri, la solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informaţia şi a precizat că acesta este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerând şi obţinând aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii.

"S-a dat aprobarea de către CSM şi va fi instalat ca prefect al Bucureştiului, da", a spus Ponta.

El a adăugat că acesta va fi reprezentantul Guvernului în Bucureşti.

"Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne şi este dispus să îşi asume o funcţie dificilă, cea de prefect de Bucureşti, are toată pregătirea profesională şi are şi avizul CSM, mai mult ce ar trebui să îl recomande ?", a mai afirmat Ponta.

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate sau în legătură directă cu infracțiunile de corupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…