Ponta, întrebat cum va vota, ca deputat, cererea DNA privind arestările a devenit nervos: Eu mă ocup cu Guvernul

Ponta, întrebat cum va vota, ca deputat, cererea DNA privind arestările a devenit nervos: Eu mă ocup cu Guvernul

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, la Arad, întrebat fiind cum va vota, în calitate de deputat, cererea prin care DNA solicită avizul pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, că el se ocupă "cu Guvernul".

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, la finalul unei vizite făcute la fabrica de vagoane Astra Călători Arad, cum comentează cererea DNA de arestare preventivă a lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi cum va vota PSD această cerere.

Ponta a răspuns că se ocupă de Guvern şi nu comentează problemele justiţiei.

"Eu mă ocup cu Guvernul, cum probabil că ştiţi deja. Eu cu Guvernul, dânşii cu justiţia. Să nu încurcăm lucrurile", a afirmat el.

Întrebat totuşi cum va vota, în calitate de deputat, această cerere, Ponta a refuzat să răspundă, spunând: "Încă o dată, mă ocup cu Guvernul, vreau să văd cum merge economia României, iar problemele care ţin de justiţie nu le comentez".

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a semnat şi transmis, vineri după-amiază, cererea prin care DNA solicită avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, au precizat pentru MEDIAFAX oficiali din minister.

Referatul prin care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz pentru arestarea celor doi deputaţi a fost transmis procurorului general al României, de unde a ajuns la ministrul Justiţiei, care l-a trimis Camerei Deputaţilor.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam, de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă. Cei doi sunt urmăriţi penal, iar acţiunea penală în cazul lor a fost pusă în mişcare.

Ion Adam este acuzat că, în cursul anului 2012, le-a solicitat judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să admită o cale extraordinară de atac, în favoarea lui Gheorghe Sturdza Paltin, naşul de cununie al deputatului. În 17 aprilie 2012, cei doi judecători au pronunţat hotărârea judecătorească prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de hectare teren forestier şi 50 de hectare de teren agricol în judeţul Bacău.

Imediat după decizia Tribunalului Covasna, Ioan Adam, împreună cu Paltin Gheorghe Sturdza, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Gheorghe Varga, Dan Costin Bengescu şi Viorel Hrebenciuc, "a constituit şi coordonat un grup ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier dobândit prin hotărârea judecătorească menţionată", au mai arătat procurorii.

În acelaşi dosar al DNA, au fost puşi sub control judiciar judecătorii Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, după ce instanţa supremă a respins, vineri, propunerea de arestare formulată de procurorii anticorupţie. Tot vineri, magistraţii instanţei supreme au emis mandate de arestare preventivă pe numele lui Dan Costin Bengescu şi Iosif Kadas, în timp ce în cazul lui Jenică Poenaru şi al lui Sorin Ion Iacob au luat măsura arestului la domiciliu.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente