Ponta, la Moldova TV: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi în public

Ponta, la Moldova TV: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi în public

Premierul Ponta, aflat în Moldova, a declarat, la Moldova 1 TV, că, spre deosebire de subsecretarul de stat american Victoria Nuland, el nu dă "sfaturi în public", ci încearcă să îl ajute pe prim-ministrul Moldovei explicându-i greşelile comise de-a lungul timpului de România, pentru a fi evitate.

La remarca moderatorului că subsecretarul de stat american Victoria Nuland a criticat recent, neobişnuit de dur, ce se întâmplă în Europa Centrală, spunând că, astăzi, ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii în această zonă sunt la fel de grave precum cele externe, din partea Rusiei, şi întrebat dacă este de acord cu această idee, Ponta a răspuns: "Eu m-am întâlnit cu doamna Nuland la New York, la Adunarea Generală a ONU, şi cu acea ocazie preşedintele SUA, Barack Obama, a nominalizat în mod clar ceea ce din punctul de vedere al administraţiei americane este de criticat la Guvernul Ungariei, la libertatea presei în special, şi la diverse alte acţiuni legate inclusiv de relaţia politică cu Rusia. Pe doamna Nuland am auzit-o spunând - şi am discutat acest lucru când eram împreună cu Leancă (premierul Republicii Moldova - n.r.) la Kiev - legat de situaţia din Ucraina. Ceea ce cred este că în toate societăţile ex-comuniste combaterea corupţiei este un efort extrem de important, România şi-a format în timp nişte instituţii puternice, şi apreciate, şi independente, şi cred că şi Moldova are foarte mare nevoie de o justiţie cu adevărat independentă - în România este - şi cu adevărat eficientă în lupta împotriva corupţiei".

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…