Ponta: Preşedintele Federaţiei comunităţilor evreieşti a fost indus în eroare de o propagandă apărută în presă, m-am lămurit cu el

Ponta: Preşedintele Federaţiei comunităţilor evreieşti a fost indus în eroare de o propagandă apărută în presă, m-am lămurit cu el

Premierul Ponta a declarat, marţi, că a mers la grupul minorităţilor naţionale pentru a avea o lămurire cu deputatul Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei comunităţilor evreieşti din România, în legătură cu afirmaţia sa prin care a comparat efectele regimului Băsescu cu cele ale regimului nazist.

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”Consider toată această propagandă începută împotriva declaraţiilor mele politice legate de domnul Băsescu ca fiind exagerată. Când Traian Băsescu spune despre mine şi despre noi că suntem bolşevici şi comunişti, nu cred că neagă că în România s-au produs crime comise de comunişti. Singura persoană cu care trebuia să mă lămuresc şi m-am lămurit - de aceea am şi mers la grupul minorităţilor - era domnul Vainer, care fusese indus în eroare de o propagandă apărută în presă”, a spus Ponta.

El a arătat că a considerat întotdeauna şi a asumat în numele României şi al Guvernului responsabilitatea la nivel european şi a României în ceea ce priveşte Holocaustul, având întotdeauna o atitudine foarte clară de recunoaştere şi de asumare a acestui lucru.

”Sunt declaraţii politice între mine şi domnul Băsescu pornite din radicalizarea opiniilor pe care le avem unul despre celălalt. Ca din asta să faci o propagandă împotriva României, a Guvernului, mi se pare o exagerare şi cred că cei care vor să scoată bătălia politică dintre mine şi domnul Bsăescu şi să o facă aşa un haz naţional şi internaţional greşesc”, a spus Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD

5 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...