Ponta: Preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar cu popularitatea ajung ţintă pentru procurori

Ponta: Preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar cu popularitatea ajung ţintă pentru procurori

Premierul Victor Ponta afirmă că preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar românii au cea mai mare încredere în ei, dar au o "meserie periculoasă", pentru că, odată cu popularitatea, ajung "ţintă pentru procurori".

Ponta: Preşedinţii de consilii judeţene sunt cei mai votaţi, iar cu popularitatea ajung ţintă pentru procurori (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Ponta a făcut aceste consideraţii, vineri, la o întâlnire cu preşedinţii de Raioane din Republica Moldova din cadrul Euroregiunii "Siret-Prut-Nistru".

"Sunt absolut convins că, aşa cum în România preşedinţii de consilii judeţene sunt oamenii cei mai votaţi şi în care românii au cea mai mare încredere - chiar dacă sunt şi ţintă pentru procurori, asta vine odată cu popularitatea şi cu faptul că sunt votaţi şi, atunci, e şi o meserie periculoasă - şi pe partea cealaltă a Prutului sunt convins că oamenii aşteaptă foarte mult de la şefii de raioane şi aveţi, într-un fel sau altul, aceleaşi probleme pe care le au şi preşedinţii de consilii judeţene din România, şi anume resurse financiare destul de puţine, birocraţie, un tip de centralism", a spus Ponta.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma , vicepremierul Liviu Dragnea precizând că acesta a participat nu în calitate de preşedinte al oragnizaţiei PSD sau de membru PSD, ci deoarece are o contribuţie importantă la dezvoltarea relaţiilor cu Moldova.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu , şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Şi preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu , urmărit penal pentru abuz în serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu poate părăsi ţara.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”