Ponta s-a dus la B1 TV. Să mai MINTĂ, încă o dată, despre DIASPORA, BĂSESCU şi PSD

Ponta s-a dus la B1 TV. Să mai MINTĂ, încă o dată, despre DIASPORA, BĂSESCU şi PSD

Ponta a fost sâmbătă într-o aşa-zisă emisiune la B1 TV. De fapt o înregistrare realizată, după cum spun sursele noastre, miercuri. Un bun prilej pentru Jigodia Naţională să mai mintă cu nesimţire despre 3 subiecte aflate pe agenda publică. Şi, în acest fel, să dea vina pe alţii pentru infracţiunile comise de el şi gaşca pe care o conduce.

Despre votul din Diaspora

Iată ce a slobozit pe gură această maşinărie de debitat minciuni. Încercând să accentueze că, de fapt rolul principal a fost jucat de ministerul de externe. Însă marea minciună este că au greşit. Nu că a fost un gest premeditat.

Ne-am organizat prost pentru alegerile din diaspora, guvernul, eu, ministrul de Externe.
Ideea ca am anticipat in vreun fel sa blochez...Sincer va spun, am crezut ca o sa luam si noi multe voturi din diaspora. Nimeni nu putea sa anticipeze numarul de oameni. A fost greseala, o mare lovitura pentru turul al doilea.
Stiti care a fost greseala? In Romania alegerile sunt organizate de Autoritatea Electorala Permanenta, si nu a fost nicio problema. In diaspora, alegerile au fost organizate de Ministerul de Externe.
In continuare va spun si orice jurist va poate spune ca schimbarea legilor jocului nu se poate face in timpul jocului.
(Intrebare: Si care este solutia?) Contestarea alegerilor, de catre cei care se simt neindreptatiti. Cine? Monica Macovei.
Dl Vanghelie, daca nu il dadeam afara din PSD nu spunea ca am blocat votul.
Solutia este ca AEP sa organizeze alegerile din diaspora. Daca le organizeaza Guvernul pot aparea suspiciuni ca organizatorul este partinitor.
Pentru PSD, plecarea premierului a doua zi dupa alegeri ar fi fost un fel de a spune "Dupa mine, potopul".

Despre situaţia din PSD

Cea mai mare minciună a comis-o când a venit vorba despre PSD şi Mircea Geoană. A spus că Geoană s-a supărat pentru că nu l-a pus ministru de externe. Că el l-a preferat pe Bogdan Aurescu. Faţă de care are un respect deosebit. Uitân, boul dracului, că în prima fază l-a propus pe Motoc, încercând să facă un joc pervers. De-abia după aceea, disperat, l-a pus pe aparatcik-ul de Aurescu. Dar, când minţi cu o asemenea frecvenţă şi cu o asemenea neruşinare astfel de feste pe care ţi le joacă memoria sunt inerente.

Conflictul cu dl Geoana a fost provocat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe, l-am desemnat pe dl Aurescu.
Dl Geoana s-a oferit sa ma sprijine din aceasta calitate si eu l-am preferat pe dl Bogdan Aurescu. (Intrebare: De ce?) Pentru ca am o parere foarte buna despre dl Aurescu.

(Intrebare: Va e teama de scindarea PSD?) Nu. Altceva trebuie sa faca PSD, cu mine lider sau nu. Trebuie sa dea niste semnale foarte clare si cu perseverenta. Trebuie sa schimbam statutul partidului si sa spunem foarte clar ce se intampla cu un lider al nostru cand incepe urmarirea penala, cand e arestat preventiv etc.

Aceste schimbari trebuie sa le faca PSD si eu cred ca la alegerile urmatoare putem fi pe primul loc.

Despre banii de la KazMunaiGaz

După ce a început să facă feţe-feţe când a auzit întrebarea, Ponta a început să bâjbâie  că nu s-a finalizat procedura de vânzare a acțiunilor statului român la Petromidia către compania din Kazahstan, rezultate din conversia datoriilor pe care rafinăria le avea către Bugetul de stat. În plus, KazMunaiGaz nu a creat deocamdată fondul de investiții de 1 miliard de dolari, prevăzut în acordul cu partea română, bani de care ar urma să beneficieze sectoare importante ale economiei românești.

Mai mult decât atât, culmea tupeului şi nesimţirii, Ponta a dat vina pe fostul președinte Traian Băsescu pentru neîndeplinirea acestor obiective. ” Pentru că n-a vrut nimeni să semneze nicio hârtie, niciun funcționar, pentru că au zis:  Domne, ne face Băsescu dosare”.

Întrebat dacă această teamă nu e un lucru ”ușor neserios la nivel de Guvern”, în condițiile în care ”nimeni nu le poate face dosare și să-i aresteze pentru că respectă legea”, șeful Executivului a comentat: ” Îmi pare rău, dar dacă ați fi în locul funcționarilor din ministere nu vi s-ar părea neserios. E foarte greu să impui ceva unui funcționar public.”

Victor Ponta a punctat că în cazul său nu a intervenit același sentiment de frică, deoarece Guvernul și-a îndeplinit atribuțiile legale în acest proces.

Ponta reafirmat faptul că nu putea obține 500 de milioane de dolari pe acțiunile Petromidia, așa cum a susținut fostul președinte Traian Băsescu, și a precizat că atacurile acestuia au fost parte a bătăliei politice de dinaintea campaniei electorale.

”În primă instanță noi am pierdut procesul. Despre asta discutăm când vorbim că puteam să iau 500. Nu. Am pierdut procesul în primă instanță și erau bani conveniți (cu KazMunaiGaz- n.red). Fondul de investiții nu a fost creat pentru că nu s-a realizat procedura și pentru că nu voi fi de acord să încheiem procedura până nu vor exista toate garanțiile că acel fond de 1 miliard de dolari este realizat(...) La începutul acestui an, domnul ministru Andrei Gerea asta are ca mandate”, a spus Ponta.

Despre Plagiat

Un om la care tin foarte mult mi-a spus: "Uite, Victore, aceeasi oameni care te critica acum ca nu renunti la doctorat, or sa te critice dupa aia ca renunti". Am decis ulterior sa renunt.
Acest subiect va ramane intotdeauna, cat timp voi face politica, orice voi face.
Problema doctoratului a aparut in contextul suspendarii, cu Traian Basescu iesind si spunand "Dottore".
Voi astepta sa vad cu iese forma legii din Parlament, sa vad ce spune Curtea Constitutionala, inteleg ca voi fi iar caz de CCR.
Bineinteles ca ma apasa subiectul.
Teza de doctorat nu mi-a scris-o altcineva, nu se pune asa problema.
Sunt multe lucruri din trecut pe care nu poti sa le faci altfel acum.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”