Ponta:Băsescu are boala puterii. Peste 31 de zile, România va avea un preşedinte cu siguranţă sănătos

Ponta:Băsescu are boala puterii. Peste 31 de zile, România va avea un preşedinte cu siguranţă sănătos

România va avea din nou, peste 31 de zile, un preşedinte în primul rând legitim şi "cu siguranţă sănătos", responsabil şi interesat de România, actualul şef al statului, Traian Băsescu, având o tulburare evidentă şi suferind de "boala puterii", a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Ponta:Băsescu are boala puterii. Peste 31 de zile, România va avea un preşedinte cu siguranţă sănătos (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat de presă dacă are informaţii privind starea de sănătate a preşedintelui în condiţiile în care, anterior, afirma despre acesta că arată puţin "tulburat", şi ce anume ştie despre Băsescu, Ponta a afirmat că ştie că mai sunt 31 de zile până când România va avea din nou un preşedinte în primul rând legitim şi, după aceea, "cu siguranţă sănătos, responsabil şi interesat de România".

"Îmi doresc foarte mult ca, în aceste 31 zile, să nu mai fie puse în pericol instituţiile fundamentale ale statului, să nu mai fie atacă justiţia, să nu mai fie atacate serviciile de informaţii, să nu mai fie atacă armata. Cred că reuşim să îl...să protejăm restul lumii de această tulburare evidentă şi frământare a domnului Băsescu", a adăugat Ponta, aflat în vizită la Galaţi.

Întrebat în continuare cum comentează declaraţia lui Băsescu, conform căruia are o singură boală, şi anume "boala pe hoţi", Ponta a răspuns că preşedintele are "boala puterii" şi l-a găsit pe Iohannis care are "boala funcţiilor şi a caselor".

"Eu sper să nu avem ghinion toată România să continuăm ca de la ghinionul lui Băsescu să mergem la ghinionul lui Iohannis, oameni bolnavi de funcţii şi de putere", a spus Ponta, făcând referire la faptul că Klaus Iohannis a răspuns "ghinion" la Gândul Live după ce a fost întrebat ce gândeşte un profesor când aude că un alt cadru didactic a putut cumpăra din salariu şase case, răspuns completat ulterior: de Iohannis: "ghinion pentru mine".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îi autorizează pe cei zece medici care i-au făcut vizita medicală anuală să dea relaţii oricărui ziarist interesat despre starea sa de sănătate, şeful statului susţinând că are o singură boală, şi anume "boală pe hoţi".

"Autorizez cei zece medici din comisia care s-a format în anul acesta, când s-a făcut vizita medicală, deci public îi autorizez să dea relaţii oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a preşedintelui", a anunţat Băsescu.

El a precizat că "un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare", încât a aflat de la televizor despre "atacuri celebrale, despre internări la Spitalul Militar din Bucureşti, la Fundeni, la Viena".

"Nu a existat niciun astfel de incident de sănătate, cel puţin în cei zece ani, nu ştiu după ce îmi termin mandatul", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a continuat: "Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoţi, şi asta nu se tratează".

Preşedintele a făcut declaraţia la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”" înainte de plecarea la Summitul Asia - Europa (ASEM) de la Milano.

Postul România TV a relatat, miercuri seară, că preşedintele Băsescu ar avea semnele bolii Parkinson, că ar fi avut două atacuri cerebrale şi că, din acest motiv, ar fi fost internat de mai multe ori, inclusiv în străinătate.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS