Predoiu: Ponta să clarifice episodul reglării de conturi Negoiţă-Ghiţă. PSD e partid de asasini?

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a cerut joi premierului Victor Ponta să clarifice de urgenţă "episodul reglării de conturi" între Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, întrebându-l pe Ponta dacă PSD s-a transformat într-un "partid de asasini".

Cătălin Predoiu a declarat joi la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că îi cere premierului să clarifice rapid problema reglării de conturi din interiorul PSD, după ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiță, întrucât ar fi fost ameninţat cu moartea la telefon.

"Îi cer lui Ponta să clarifice de urgenţă ce se întâmplă cu reglarea de conturi de tip mafiotic între Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă. Îi cer să clarifice de urgenţă acest lucru, pentru că la acest nivel politic între oameni cu responsabilităţi politice, ameninţarea cu moartea sugerează că PSD este un partid de mafioţi, gata de orice, chiar şi să atenteze la integritatea fizică şi la viaţa unei persoane. După ce a pătruns corupţia la masa guvernului, după ce evaziunea fiscală s-a dublat în ultimii doi ani în guvernarea Ponta, egalând bugetele sănătăţii şi educaţiei la un loc, acum vedem că la cel mai înalt nivel politic se fac reglări de conturi care tind către crimă, la modul propriu", a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a mai afirmat că, după acest incident, "nu mai pare o întâmplare că un fruntaş PSD de la Galaţi, fost prefect, a ameninţat cu moartea un martor".

"Se pare că PSD şi-a înfipt în panoplia de arme politice ameninţarea fizică. Este grav. Îi cer lui Ponta să facă public clarificări şi să spună dacă PSD se transformă într-un partid de asasini. (...) Să vină în faţa ţării să spună: e adevărat, nu e adevărat, îl dăm afară pe Ghiţă sau îl dăm afară pe Negoiţă. Să facă ceva şi să condamne. Este inadmisibil ca şeful Guvernului să nu condamne ameninţarea cu moartea de către fostul prefect de Galaţi şi să nu ia poziţie faţă de o acuzaţie gravă din propriul partid. Spre ce fel de ţară ne îndreptăm?", a mai spus Cătălin Predoiu.

El a calificat ca incredibil faptul că "Liviu Dragnea, ca un naş, tot de tip mafiot, a declarat că îi strânge la o discuţie între oameni" pe Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă.

"Gangsterii conduc România din Palatul Victoria. Nu se poate aşa ceva", a mai precizat liderul PDL.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus marţi, la PICCJ, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la ieşirea de la parchet, lămuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat Negoiţă.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor