Predoiu: Ponta să clarifice episodul reglării de conturi Negoiţă-Ghiţă. PSD e partid de asasini?

Predoiu: Ponta să clarifice episodul reglării de conturi Negoiţă-Ghiţă. PSD e partid de asasini?

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu i-a cerut joi premierului Victor Ponta să clarifice de urgenţă "episodul reglării de conturi" între Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, întrebându-l pe Ponta dacă PSD s-a transformat într-un "partid de asasini".

Cătălin Predoiu a declarat joi la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că îi cere premierului să clarifice rapid problema reglării de conturi din interiorul PSD, după ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă , a depus plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiță , întrucât ar fi fost ameninţat cu moartea la telefon.

"Îi cer lui Ponta să clarifice de urgenţă ce se întâmplă cu reglarea de conturi de tip mafiotic între Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă. Îi cer să clarifice de urgenţă acest lucru, pentru că la acest nivel politic între oameni cu responsabilităţi politice, ameninţarea cu moartea sugerează că PSD este un partid de mafioţi, gata de orice, chiar şi să atenteze la integritatea fizică şi la viaţa unei persoane. După ce a pătruns corupţia la masa guvernului, după ce evaziunea fiscală s-a dublat în ultimii doi ani în guvernarea Ponta, egalând bugetele sănătăţii şi educaţiei la un loc, acum vedem că la cel mai înalt nivel politic se fac reglări de conturi care tind către crimă, la modul propriu", a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a mai afirmat că, după acest incident, "nu mai pare o întâmplare că un fruntaş PSD de la Galaţi, fost prefect, a ameninţat cu moartea un martor".

"Se pare că PSD şi-a înfipt în panoplia de arme politice ameninţarea fizică. Este grav. Îi cer lui Ponta să facă public clarificări şi să spună dacă PSD se transformă într-un partid de asasini. (...) Să vină în faţa ţării să spună: e adevărat, nu e adevărat, îl dăm afară pe Ghiţă sau îl dăm afară pe Negoiţă. Să facă ceva şi să condamne. Este inadmisibil ca şeful Guvernului să nu condamne ameninţarea cu moartea de către fostul prefect de Galaţi şi să nu ia poziţie faţă de o acuzaţie gravă din propriul partid. Spre ce fel de ţară ne îndreptăm?", a mai spus Cătălin Predoiu.

El a calificat ca incredibil faptul că " Liviu Dragnea , ca un naş, tot de tip mafiot, a declarat că îi strânge la o discuţie între oameni" pe Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă.

"Gangsterii conduc România din Palatul Victoria. Nu se poate aşa ceva", a mai precizat liderul PDL.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a depus marţi, la PICCJ, o plângere penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă , după ce acesta l-ar fi ameninţat cu moartea la telefon, edilul neoferind, la ieşirea de la parchet, lămuriri despre posibilele motive ale gestului demnitarului.

"Aici am o plângere penală împotriva numitului Sebastian Ghiţă, deputat, care acum o săptămână m-a sunat şi m-a ameninţat la telefon într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat inclusiv cu moartea, adică o chestiune, în opinia mea, foarte gravă şi, din această perspectivă, cred că este de datoria mea să dăm un semnal în această ţară că cu astfel de securisme şi cu astfel de comportament mergem mai departe. Este mare păcat că un deputat în România, în Europa, ameninţă cu moartea un primar de sector", a declarat Negoiţă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…