Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA

Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA

Preşedintele CJ Bacău, Dragoş Benea, audiat la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, Dragoş Benea, a venit, marţi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care anchetatorii au făcut, luna trecută, percheziţii la sediul instituţiei şi la alte 27 de adrese din judeţ.

Benea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

La 17 iulie, anchetatorii au făcut percheziţii la 28 de adrese din judeţul Bacău, inclusiv la trei instituţii publice, într-o cauză privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2005-2012, potrivit DNA.

Descinderile au vizat şi sediul Consiliului Judeţean Bacău, precum şi locuinţa preşedintelui CJ, Adrian Dragoş Benea, şi pe cele ale altor angajaţi ai instituţiei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente care au legătură cu ancheta desfăşurată în acest caz.

Reprezentanţii DNA au precizat că, în acest dosar, au început urmărirea penală in rem, pentru fapte de corupţie

Consiliul Judeţean Bacău este condus, din 2004, de Dragoş Adrian Benea, lider al filialei judeţene a PSD, şi de vicepreşedinţii Ionel Floroiu, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, şi Claudiu Constantin Năstasă (PNL).

Percheziţiile la sediul Consiliului Judeţean Bacău au avut loc la trei săptămâni de la descinderile făcute de procurorii DNA la Primăria Bacău. În urma acelor descinderi, primarul Romeo Stavarache a fost reţinut de procurorii DNA, în 26 iunie, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, vizaţi în acelaşi dosar, să fie cercetaţi tot sub control judiciar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...