PREZIDENȚIALE Săftoiu (PDL): Am îndoieli că în turul II voturile lui Tăriceanu vor merge spre Ponta

PREZIDENȚIALE Săftoiu (PDL): Am îndoieli că în turul II voturile lui Tăriceanu vor merge spre Ponta

Purtătoarea de cuvânt a Partidului Democrat-Liberal (PDL), Adriana Săftoiu, a declarat joi că, în turul II al alegerilor prezidențiale, electoratul va vota "așa cum va dori" și "mai puțin așa cum îi va sugera eventual candidatul pe care-l va vota în primul tur". În context, ea și-a exprimat îndoiala că voturile lui Călin Popescu-Tăriceanu vor "merge" spre Victor Ponta.

Foto: (c) Simion MECHNO / AGERPRES ARHIVĂ

"Am o rezervă în ceea ce privește încolonarea electoratului în spatele unui candidat doar pentru că acel candidat îi spune: "eu vă îndemn să votați". Contează, e adevărat, dar eu cred că electoratul, în turul II, va vota așa cum va dori și mai puțin așa cum îi va sugera eventual candidatul pe care-l va vota în primul tur", a afirmat Adriana Săftoiu, într-un interviu la RFI.

Purtătoarea de cuvânt a PDL a spus că, spre exemplu, are îndoieli că "voturile domnului Tăriceanu vor merge spre domnul Ponta".

"Acel electorat liberal, care, eventual, și pot să înțeleg și asta, are rezerve sau a avut rezerve față de această fuziune între PDL și PNL, totuși, între PSD și PNL, sunt absolut convinsă că vor alege PNL-ul", a declarat Adriana Săftoiu.

Față de contrargumentul că Tăriceanu a fost văzut mai aproape de alianța PSD-UNPR-PC decât de ACL, reprezentanta PDL a spus: "Să nu confundăm electoratul neapărat, care se încolonează orbește în spatele unui candidat, eu n-aș face această confuzie".

"Cred că acel vot nu va merge totalmente spre PSD", a conchis, joi, la RFI, Adriana Săftoiu.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”