Prietenul Rusiei, deputatul PSD Iulian Iancu, şi deputatul PSD Lucian Şova, AUDIAŢI la DNA

Prietenul Rusiei, deputatul PSD Iulian Iancu, şi deputatul PSD Lucian Şova, AUDIAŢI la DNA

Parlamentarii Lucian Sova si Iulian Iancu ar fi vizati in dosarul in care este urmarit penal judecatorul CCR, Toni Grebla, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Lucian Sova a fost deja adus la DNA joi la pranz, transmit televiziunile de stiri. Lucian Sova si Iulian Iancu au fost secretari de stat la Ministerul Economiei in perioade diferite.

Print YM E-mail Mai mare|Mai mic Comentarii
Parlamentarii Lucian Sova si Iulian Iancu, audiati la DNA. Iancu: Am fost invitat sa dau anumite explicatii legate de transportul membrilor de partid in 2012 la lansarea candidatilor
de I.C. HotNews.ro
Joi, 22 ianuarie 2015, 12:04 Dosare Anticoruptie

Lucian Sova / Iulian Iancu
Lucian Sova / Iulian Iancu
Foto: Camera Deputatilor
Parlamentarii Lucian Sova si Iulian Iancu ar fi vizati in dosarul in care este urmarit penal judecatorul CCR, Toni Grebla, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Lucian Sova a fost deja adus la DNA joi la pranz, transmit televiziunile de stiri. Lucian Sova si Iulian Iancu au fost secretari de stat la Ministerul Economiei in perioade diferite.

UPDATE Iulian Iancu s-a prezentat la DNA in jurul orei 13:00, afirmand ca este audiat in calitate de "suspect", dar nu in dosarul Toni Grebla, ci in legatura cu transportul membrilor PSD din Bacau care au participat la lansara candidatilor partidului la alegerile legislative din 2012, pe stadionul 23 august.

"Am fost invitat sa dau anumite explicatii legate de transportul membrilor de partid in 2012 la lansarea candidatilor", a spus acesta, mentionand ca este vorba despre "deplasarile din Bacau", in conditiile in care Iancu este parlamentar din acest oras.

El a sustinut ca nu are nicio legatura cu dosarul Toni Grebla, despre care nu stie "nimic" si cu care nu are "nicio tangenta".

Iancu sustine ca este nevinovat: "Nu m-am ocupat niciodata de transportul de perspoane in partid, de logistica (...) campania (electorala a) tuturor membrillor de la Bacau a fost finantata prin cotizatia membrilor".

Iulian Iancu si Lucian Sova sunt parlamentari PSD de Bacau.

Carte de vizita Iulian Iancu:

Este inginer, specialitatea petrol si gaze; A absolvit University Business School - Oxford, Marea Britanie, specialitatea management. Este deputat din 2005, neintrerupt. In Guvernul Nastase (2000 - 2004) a fost Secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului. Intre februarie 2000 si decembrie 2000 a fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale. Intre 1999 si 2000 a fost Director general adjunct al SNGN Romgaz Medias. Si-a inceput cariera la Distributia de gaze Medias in 1985 ca inginer stagiar.

Carte de vizita Lucian Sova:

Facultatea de Inginerie Mecanica, specializarea Autovehicule Rutiere, Universitatea Brasov, Romania - diploma de inginer mecanic. Masterat in Managementul Calitatii in Transportul Rutier - Universitatea din Oradea, 2006; Cursul "Securitate si Buna Guvernanta" - Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Colegiul National de Aparare, 2009.

Activitate profesionala

09.2010 - 12.2012 - membru al Consiliului de Administratie la Spitalul Judetean Bacau;
09.2010 - prezent - consilier al mangerului general la Cominfortrans S.A. Bacau;
10.2009 - 08.2010 - consilier al Ministrului Economiei;
03.2009 - 10.2009 - secretar de stat la Ministerul Economiei;
08.2005 - 02.2009 - consilier la S.C. Cominfortrans S.A. Bacau;
01.2002 - 07.2005 - director general, Departamentul Transporturi Rutiere la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
05.2001 - 01.2002 - director general adjunct la Autoritatea Rutiera din Romania;
01.2001 - 05.2001 - consilier al Ministrului Transporturilor;
01.1991 - 01.2001 - director general la S.C. Cominfortrans S.A. Bacau;
05.1987 - 01.1991 - sef departament la Intreprinderea de Transport Auto Bacau.

Context

Toni Greblă, judecător la Curtea Constituţională este urmărit penal pentru trafic de influență. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă, în formă continuată, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia