Primar din SUA, demis după ce a oferit ca exemplu România pentru că nu există persoane de culoare

Primar din SUA, demis după ce a oferit ca exemplu România pentru că nu există persoane de culoare

Primarul unui oraş din statul american Oregon a fost demis din funcţie sub acuzaţia de comentarii rasiste, după ce ar fi declarat, în urma unei vizite, că rata infracţionalităţii este la nivel scăzut în România pentru că nu sunt persoane de culoare, transmite presa americană. 

David Frasher, directorul executiv (n.red. - echivalentul primarului, potrivit sistemului instituţional regional din SUA) al Oregon City, suburbie a metropolei Portland (Oregon), a fost demis din funcţie de Consiliul local după ce fusese suspendat în luna august.

Consiliul local a comunicat că "a pierdut încrederea" în David Frasher.

Însă, potrivit unor oficiali din cadrul poliţiei locale, citaţi de postul KPTV, primarul a fost demis pentru că a făcut comentarii cu caracter rasist la revenirea dintr-o vizită efectuată în România. David Frasher era primar din anul 2010, iar în august fusese suspendat pentru că era vizat de o anchetă.

Conform postului american KPTV, primarul le-a spus unor agenţi de poliţie că "rata infracţionalităţii este redusă în România deoarece toată lumea este albă". "Persoanele de culoare sunt leneşe, în România nu au negri", ar fi spus David Frasher. 

În cadrul anchetei, efectuată de firma de avocatură Schwabe, Williamson & Wyatt, David Frasher s-a apărat argumentând că repeta, de fapt, ceea ce îi spusese un şofer în România.

"Transmiteam perspectiva acelui şofer, care era foarte îngustă şi distorsionată despre realitatea pe care o văd eu", a afirmat David Frasher, potrivit postului Fox12Oregon.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”